Είναι το πιο λαχταριστό και πεντανόστιμο σοκολατένιο κεικ που έχετε δοκιμάσει ποτέ !
Απλά θεικό -θα σας τρέχουν τα σάλια!
Υλικά για 6 μερίδες
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας ή εκχύλισμα
1 και ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
Βούτυρο 110 γρ λιωμένο
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
⅓ φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
2 φλιτζάνια γάλα, χλιαρό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας ή εκχύλισμα
1 και ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
Βούτυρο 110 γρ λιωμένο
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
⅓ φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
2 φλιτζάνια γάλα, χλιαρό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C.
Λαδώνουμε ένα ταψί 30cm x17cm και τοποθετούμε λαδόκολλα.
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να σφίξουν και τα βάζουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών, με την σκόνη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε για μισό λεπτό.
Προσθέστε το αλεύρι και την σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Ρίξτε το γάλα σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακατέμα .
Προσθέτουμε στα ασπράδια αυγών, το ένα τρίτο από το παραπάνω μειγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.Συνεχίζουμε με τa υπόλοιπa ασπράδια και ανακατεύουμε.
Χύνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει, βάλτε το στο ψυγείο .
Κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε και διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη λίγο πριν το σερβίρισμα.
Διατηρείται στο ψυγείο
Λαδώνουμε ένα ταψί 30cm x17cm και τοποθετούμε λαδόκολλα.
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να σφίξουν και τα βάζουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών, με την σκόνη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε για μισό λεπτό.
Προσθέστε το αλεύρι και την σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Ρίξτε το γάλα σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακατέμα .
Προσθέτουμε στα ασπράδια αυγών, το ένα τρίτο από το παραπάνω μειγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.Συνεχίζουμε με τa υπόλοιπa ασπράδια και ανακατεύουμε.
Χύνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει, βάλτε το στο ψυγείο .
Κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε και διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη λίγο πριν το σερβίρισμα.
Διατηρείται στο ψυγείο
πηγή και φώτο από εδώ .giverecipe.
Σχόλια