Πεντανόστιμα παστάκια σοκολάτας με μπισκοτα πτι-μπερ!
Σοκολατένια παινδεσία γεύσεων !
Υλικά
1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
500 ml γάλα (2 κούπες)
70 γρ ζάχαρη (4 ½ κ. της σούπας)
1 αυγό
20 γρ κορν φλάουρ (2 κ.της σούπας)
120γ τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ άσπρη σοκολάτα
40 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 κ.της σούπας)
600 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το γάλα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη, το άμυλο, το αλεύρι και το αυγό.
Προσθέτουμε στο μπωλ λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Συμπληρώνουμε το χυλό στο βραστό πλέον γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
Μόλις κρυώσει λίγο, συμπληρώνουμε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα μπισκότα, ανά δύο, με ζεστή την κρέμα. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και καταψυχουμε για μισή ώρα ή βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Οταν πλέον έχουν παγωσει τα μπισκότα-κρέμα λιώνουμε τα 2/3 της σοκολάτας σε μία κατσαρόλα, που είναι τοποθετημένη επάνω σε μία άλλη με βραστό νερό, ανακατεύοντας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο 1/3 της σοκολάτας, ψιλικομμένη.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει. Με αυτόν τον τρόπο “στρώνει” η σοκολάτα και παραμένει λεία και τραγανή αφού παγώσει.
Βουτάμε ένα-ένα τα παστάκια του μπισκότου με ένα πιρούνι και αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε ένα λαδόχαρτο.
Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο και γεμίζουμε ένα χωνάκι -λαδόκολλα ζαχαροπλαστικής.
Γράφουμε γράμματα της Αλφαβήτα ή κάνουμε σχέδια επάνω σε κάθε παστάκι.
Αφού παγώσει και η λευκή σοκολάτα είναι έτοιμα!
πηγή από εδώ
Σχόλια