Υλικά για 6 κεκάκια
2 αυγά
2/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας χυμό ανανά
2/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Επικάλειψη
βούτυρο 4 κουταλιές σούπας
2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
6 δακτυλίδια ανανά
6 κερασάκια μαρασκίνο
2 αυγά
2/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας χυμό ανανά
2/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Επικάλειψη
βούτυρο 4 κουταλιές σούπας
2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
6 δακτυλίδια ανανά
6 κερασάκια μαρασκίνο
Οδηγίες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε τις φόρμες με βούτυρο.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, τη λευκή ζάχαρη και το χυμό ανανά. Χτυπάμε για 2 λεπτά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε τα υγρά συστατικά και γυρίστε πίσω στο μίξερ για 2 λεπτά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό.
Με ένα Κουτάλι τοποθετείστε 1 κουταλιά από το ζεστό καφέ μίγμα ζάχαρης στη βάση κάθε muffin και από πάνω βάλτε 1 δαχτυλίδι ανανά . Προσθέστε ένα κεράσι στη μέση του κάθε ανανά . Χύστε το μίγμα κέικ έτσι ώστε να γεμίσετε τις φόρμες muffin κατα τα 3/4 . Ψήστε μεχρι να ροδίσουν τα κεκάκια για 15-20 λεπτά.
Σχόλια