Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ παπαδοπούλου
220 γρ. βούτυρο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
350 ml. γάλα
2 βανίλιες
Για την καραμέλα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
90 γρ. βούτυρο
120 ml κρέμα γάλακτος
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ παπαδοπούλου
220 γρ. βούτυρο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
350 ml. γάλα
2 βανίλιες
Για την καραμέλα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
90 γρ. βούτυρο
120 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Τοποθετούμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (σε μέτρια φωτιά).
Τοποθετούμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (σε μέτρια φωτιά).
Προσθέτουμε το βούτυρο και μετά την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το γάλα και σιγά-σιγά το αλεύρι.
Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε. Τα προσθέτουμε στο μίγμα του κέικ μαζί με την καραμέλα και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
πηγή και φώτο από εδώ syntages.papadopoulou.gr
Σχόλια