Υλικά
Για τη ζύμη:
2 αυγά
1 φακελάκι σκόνη βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι (2οο ml) λάδι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
4,5 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια (200 ml) ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την ζάχαρη με το νερό και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά. Προς το τέλος προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
Χτυπάμε τα 2 αυγά με τη βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, προσθέστε το λάδι, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και 2 φλιτζάνια αλεύρι. Κρατείστε τα άλλα 2,5 φλιτζάνια αλευρι στην άκρη . Προσθέστε ακόμα 1 φλιτζάνι αλεύρι και ζυμώστε με το χέρι και δοκιμάστε .Πρέπει η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια σας.Αν κολλάει χρησιμοποιείστε λίγο-λίγο και το υπολοιπο αλευρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 32 μπαλάκια και δινουμε σχήμα οβαλ σαν μελομακάρονα , βάλτε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς 25 με 30 λεπτά,μέχρι να πάρουν ένα ωραίο κίτρινο χρώμα. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στα ζεστά γλυκάκια μας και αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι.
Χτυπάμε τα 2 αυγά με τη βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, προσθέστε το λάδι, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και 2 φλιτζάνια αλεύρι. Κρατείστε τα άλλα 2,5 φλιτζάνια αλευρι στην άκρη . Προσθέστε ακόμα 1 φλιτζάνι αλεύρι και ζυμώστε με το χέρι και δοκιμάστε .Πρέπει η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια σας.Αν κολλάει χρησιμοποιείστε λίγο-λίγο και το υπολοιπο αλευρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 32 μπαλάκια και δινουμε σχήμα οβαλ σαν μελομακάρονα , βάλτε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς 25 με 30 λεπτά,μέχρι να πάρουν ένα ωραίο κίτρινο χρώμα. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στα ζεστά γλυκάκια μας και αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι.
πηγή και φώτο από εδώ daninakuhinja.
Σχόλια