Υλικά
Για την Άσπρη κρέμα
800 ml. γάλα
80 γρ. σιμιγδάλι
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 φακελάκια βανίλια
4 ασπράδια + 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για την κίτρινη κρέμα
1 λίτρο γάλα
80 γρ. custard powder
7 κουτ. σούπας ζάχαρη
4 κροκάδια
80 γρ. βούτιρο
2 φακελάκια σαντιγί
Προετοιμασία
Για την Άσπρη κρέμα
Βράζετε σιμιγδάλι για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέσα σε 800 ml. γάλα, 4 κουτ. σούπας ζάχαρη και την βανίλια. Ανακατώνετε σταδιακά το σιμιγδάλι σας.
Χτυπάτε τα ασπράδια μαζί με 4 κουτ. ζάχαρη σε σφιχτή μαρένγκα. Προσθέτετε τα ασπράδια στο καυτό σιμιγδάλι και τα χτυπάτε σε γρήγορη ταχύτητα.
Τοποθετείτε μια σειρά μπισκότα petit βουτηγμένα σε γάλα μέσα σε ένα πυρέξ. Απλώνετε την άσπρη κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετείτε από πάνω ακόμα μια σειρά μπισκότα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για την κίτρινη κρέμα
Ανακατώνετε το custard powder, τα κροκάδια σε λίγο γάλα. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Όταν βράσει το γάλα βάζετε το υπόλοιπο γάλα με το custard powder και τα αφήνετε να βράσουν για ακόμα λίγα λεπτά. Αποσύρετε την κρέμα από την φωτιά και αμέσως προσθέτετε το κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ανακατώνετε το μείγμα.
Βάζετε την κρέμα πάνω από το υπόλοιπο γλυκό και ακόμα μια σειρά μπισκότα και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά 5-6 ώρες.
Τοποθετείτε πάνω από το κρύο γλυκό την σαντιγί.
πηγή και φώτο συνταγής από mirodieskainostimies.
Σχόλια