Υλικά
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό - 2% λιπαρά
3-4 κ.σ. φρουκτόζη
4 φύλλα ζελατίνη
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 ασπράδι αβγού
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό - 2% λιπαρά
3-4 κ.σ. φρουκτόζη
4 φύλλα ζελατίνη
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 ασπράδι αβγού
Οδηγίες
Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για λίγα λεπτά και αφού μαλακώσουν τα στραγγίζουμε στο χέρι μας να φύγει το πολύ νερό και τα διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη διαλυμένη ζελατίνα, το γιαούρτι και τη φρουκτόζη. Χτυπάμε το ασπράδι αβγού σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε τη μους σε μπολάκια ή ποτήρια και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να πήξει. Προαιρετικά γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου ή γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.
πηγή από εδώ chefonair.
Σχόλια