Ταρτάκια με Nutella!


 Για την ζύμη:

    1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
    1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
    8 κουταλιές σούπας παγωμένο βούτυρο σε μικρά κομματάκια
    4 –  5 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό
    1 ασπράδι (για την επάλειψη)
    2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη (για την επάλειψη)



Για την γέμιση: 
120 γρ, τυρί κρέμα
1/2 κούπα ζάχαρη
2/3 κούπας nutella
βανίλια
200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά

Σιρόπι σοκολάτας και σοκολάτα γάλακτος για το γαρνίρισμα.





Οδηγίες
Για να κάνεις τη ζύμη βάζεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύεις. Προσθέτεις το βούτυρο σε κομματάκια και με γρήγορες κινήσεις προσπαθείς να κάνεις το μείγμα ψίχουλα.

Προσθέτεις το νερό στα ψίχουλα και κάνεις την ζύμη. Φυσικά αν θέλεις να την φτιάξεις πιο εύκολα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μπλέντερ.

Έπειτα, βάζεις την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνεις στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ώστε να σφίξει.

Όταν είναι έτοιμη την ανοίγεις σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και κόβεις κύκλους 12 εκατοστών περίπου. Τα βάζεις στο ταψάκι με τις υποδοχές.

Αν θέλεις να κάνεις τα σχεδιάκια, για να μοιάζουν οι τάρτες με λουλούδια θα πρέπει να τα βάλεις εναλλάξ στις θήκες και με το δάχτυλο να κάνεις τα πέταλα.

Με ένα πινελάκι περνάς τη ζύμη με το ελαφρά χτυπημένο ασπράδι και πασπαλίζεις με τη ζάχαρη. Αν δε θέλεις δεν είναι απαραίτητο, απλά βοηθάει στο να πάρουν αυτή τη γυαλάδα.

Τα ψήνεις στους 210 βαθμούς για 10-12 λεπτά και τα αφήνεις να κρυώσουν καλά.

Τώρα για τη γέμιση χτυπάς με το μίξερ το τυρί κρέμα ώστε να μαλακώσει και να αφρατέψει. Προσθέτεις τη ζάχαρη, τη nutella και τη βανίλια και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τώρα αφήνεις στην άκρη το μίξερ και με μια σπάτουλα ενσωματώνεις τη σαντιγί στο μείγμα και το αφήνεις στο ψυγείο να σφίξει.


Για να φτιάξεις τώρα το γλυκό πάρε έναν κορνέ ζαχαροπλαστικής ή ένα κουτάλι και γέμισε τις τάρτες.

Για να κάνεις τα ρολάκια σοκολάτας πάρε το εξάρτημα που ξεφλουδίζεις τα λαχανικά και αφού ζεστάνεις τη σοκολάτα, με τα χέρια σου βγάλε φλούδες από τη στενή πλευρά της σοκολάτας και γέμισε την επιφάνεια. Για το τελείωμα μπορείς να κάνεις γραμμές με σιρόπι σοκολάτας.

Δοκίμασε τη συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα!

Καλή επιτυχία κορίτσια!


πηγή  από εδώ

 


Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !