Υλικά συνταγής
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι μπίρα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.γλ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. κανελογαρίφαλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμμ.)
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι μέλι
2 ποτήρια νερό
Για το γαρνίρισμα:
καρύδια, μέτρια κοπανισμένα
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλεύρι μέχρι να είναι η ζύμη εύκολη στο πλάσιμο και μαλακή. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170οC για 20΄- 25΄, για να είναι αφράτα.
Για το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με το μέλι για 5΄. Όταν κρυώσουν τα μελομακάρονα, τα σιροπιάζουμε στο ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με το κοπανισμένο καρύδι.
Τη συνταγή μας παραχώρησε ευγενικά η κα Μαρκέλλα Παντελαίου.
πηγή και φώτο από εδώ .argiro.gr
Σχόλια