Ένα εύκολο κέρασμα που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια.
Κομμάτια: 10-15, Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 2-3 ώρες
Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο ή σοκολάτα γάλακτος
50 γρ. κορν φλέικς
καλαμάκια για γλειφιτζούρια (σε είδη πάρτι)
Οδηγίες
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η θερμοκρασία πέσει. Δηλαδή, όταν τη δοκιμάσουμε να είναι κρύα στα χείλη μας. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε δόσεις από τη σοκολάτα και τις χύνουμε πάνω σε μία λαδόκολλα δημιουργώντας μικρούς ακανόνιστους δίσκους. Σε κάθε ένα απ’ αυτούς σκορπίζουμε κορν φλέικς έτσι ώστε να κολλήσουν επάνω και τοποθετούμε από ένα καλαμάκι για γλειφιτζούρι. Αφήνουμε να κρυώσουν εκτός ψυγείου μέχρι να σταθεροποιηθούν. Ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα διατηρούμε εκτός ψυγείου για να μην πάρουν υγρασία.
Η συνταγή και η φώτο είναι του Στέλιου Παρλιάρου
Σχόλια