Υλικά
Λευκή σοκολάτα - 400 γρ
Φουντούκια - 250 γρ (καβουρδισμένα)
Χρωματιστή τρούφα - προαιρετικά
οδηγίες
Αδειάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 10 - 15 λεπτά στους 180 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο μας, μέχρι να δούμε ότι πήραν ένα ωραίο σκούρο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα μας με την διαδικασία μπεν μαρί.
Σ' ένα μπολάκι αδειάζουμε τα φουντούκια και τα περιχύνουμε με την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και με ένα κουτάλι του γλυκού παίρνουμε περίπου 4 - 5 φουντούκια μαζί με την σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και τα φουντούκια μεταξύ τους. Αν θέλουμε πριν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα. Αφού κρυώσουν καλά τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: chefoulis.gr
Σχόλια