Υλικά:
2,5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια τσαγιού καρότο τριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα (κοφτά)
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
4 αυγά
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός. Αρκεί ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το χυλό του κέικ σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε και αν το μαχαίρι βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης τότε το κεικ μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε λίγο στη φόρμα να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με άχνη.
Καλή επιτυχία!!
πηγή και φώτο από εδώ laxtaristessyntages.blogspot.gr
Σχόλια