Ένα γλυκό που φτιάχνεται πολύ απλά στο σπίτι μας και αποτελεί το ιδανικό κέρασμα στους λάτρεις της σοκολάτας.
Περιεκτικό, σοκολατένιο με πλούσια χοντροκομμένα καρύδια στο εσωτερικό του και από πάνω μια παχιά στρώση σοκολάτας. Αυτό θα πει καριόκα τέλεια εκτελεσμένη συνταγή απο την paxxi.
Υλικά
225 γρ μπισκότα πτι μπερ ή σοκολατένιο κέικ, θρυμματισμένα
100 γρ χοντροκομμένα καρύδια
25 γρ κακάο σκόνη
2 ΚΣ άχνη ζάχαρη
75 γρ βούτυρο
100 γρ υποβρύχιο βανίλια
½ σφηνάκι μπράντι
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
60 ml γάλα χλιαρό
350 γρ κουβερτούρα, για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύω τα θρυμματισμένα μπισκότα, τα χοντροκομμένα καρύδια, το κακάο και την άχνη ζάχαρη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο μαζί με τη βανίλια υποβρύχιο. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το μπράντι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίχνω το υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά, μαζί με το γάλα και ανακατεύω πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζω το μείγμα κατά μήκος σε μια λαδόκολλα και το τυλίγω σφιχτά σα λουκάνικο.
Το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
Το βγάζω από το ψυγείο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβω σε ροδέλες πάχους 1 εκ περίπου.
Λιώνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα την κουβερτούρα, κι όσο είναι ακόμα πολύ ζεστή βουτάω ένα ένα τα κομμάτια του γλυκού και τα αφήνω έπειτα πάνω στη λαδόκολλα (επειδή οι ροδέλες είναι κρύες η σοκολάτα παγώνει αμέσως σχεδόν πάνω τους).
Έτοιμες για σερβίρισμα ή διαφορετικά τις τυλίγω σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα μια μια.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!
Δείτε το βίντεο
Περιεκτικό, σοκολατένιο με πλούσια χοντροκομμένα καρύδια στο εσωτερικό του και από πάνω μια παχιά στρώση σοκολάτας. Αυτό θα πει καριόκα τέλεια εκτελεσμένη συνταγή απο την paxxi.
Υλικά
225 γρ μπισκότα πτι μπερ ή σοκολατένιο κέικ, θρυμματισμένα
100 γρ χοντροκομμένα καρύδια
25 γρ κακάο σκόνη
2 ΚΣ άχνη ζάχαρη
75 γρ βούτυρο
100 γρ υποβρύχιο βανίλια
½ σφηνάκι μπράντι
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
60 ml γάλα χλιαρό
350 γρ κουβερτούρα, για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύω τα θρυμματισμένα μπισκότα, τα χοντροκομμένα καρύδια, το κακάο και την άχνη ζάχαρη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο μαζί με τη βανίλια υποβρύχιο. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το μπράντι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίχνω το υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά, μαζί με το γάλα και ανακατεύω πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζω το μείγμα κατά μήκος σε μια λαδόκολλα και το τυλίγω σφιχτά σα λουκάνικο.
Το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
Το βγάζω από το ψυγείο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβω σε ροδέλες πάχους 1 εκ περίπου.
Λιώνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα την κουβερτούρα, κι όσο είναι ακόμα πολύ ζεστή βουτάω ένα ένα τα κομμάτια του γλυκού και τα αφήνω έπειτα πάνω στη λαδόκολλα (επειδή οι ροδέλες είναι κρύες η σοκολάτα παγώνει αμέσως σχεδόν πάνω τους).
Έτοιμες για σερβίρισμα ή διαφορετικά τις τυλίγω σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα μια μια.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!
Δείτε το βίντεο
Σχόλια