ΥΛΙΚΑ
– 300 ml κρύο γάλα
– 1 φακελάκι κρέμα σαντιγί Garni-Γιώτης
– 100 γρ. μαργαρίνη
– 4 φακελάκια μπισκότα σαβουαγιάρ (400 γρ.)
– Λίγος χυμός φρούτου (πορτοκάλι ή ότι άλλο μας αρέσει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αδειάζεται την σκόνη σαντιγί στο μπολ του μίξερ, προσθέτετε το κρύο γάλα και «χτυπάτε» μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Παράλληλα, «χτυπάτε» χώρια το βούτυρο μέχρι να γίνει λείο και μαλακό και το προσθέτετε στο υπόλοιπο μείγμα, όπου συνεχίζετε να «δουλεύετε» τα υλικά στο μίξερ όλα μαζί.
2. Σ’ ένα βαθύ πιάτο, βάζετε λίγο γάλα, προσθέστε το χυμό της αρεσκείας σας και ανακατεύετε. Κατόπιν, βουτάτε τα μπισκοτάκια σαβουαγιάρ στο μείγμα, ένα-ένα, χωρίς όμως να τα μουλιάζετε (απλά να πάρουν τη γεύση). Στη συνέχεια, πασπαλίζετε τη μία πλευρά του μπισκότου με μπόλικη σαντιγί και έπειτα κολλήστε ένα άλλο (μπισκότο) από επάνω και προσθέστε λίγη σαντιγί γύρω-γύρω. Τέλος, το ανακατεύετε στο ινδοκάρυδο και το βάζετε στο ψυγείο. Όσο περισσότερο μείνει στη ψύξη τόσο πιο νόστιμο γίνεται.
πηγή egynaika.gr/sintages
Σχόλια