ΥΛΙΚΑ:
Για τα κρουασανάκια:
750 γρ. αλεύρι
30 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 1/2 φακελάκι)
50 γρ. μαγιά νωπή
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
250 γρ.βούτυρο(λιωμένο και χλιαρό) ή καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
3 βανίλιες
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
3 1/2 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλας
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι και με το που πάρει μια βράση κατεβάζουμε απο την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Έπειτα ξεκινάμε την ζύμη για τα κρουασανάκια,βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, διαλύουμε σ'αυτό την μαγιά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά με την εξής σειρα : το λιωμένο βούτυρο, τ' αυγά,τις βανίλιες και το αλεύρι με το μπέικιν και τ ' ανακατεύουμε με το γάντζο του μίξερ για 2 λεπτά.
Παίρνουμε την ζύμη,την βάζουμε σε καθαρό μπωλ και τη σκεπάζουμε αφηνοντάς την να φουσκώσει για 30 λεπτά.Μόλις περάσει ο χρόνος αναμονής, χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και το κάθε ζυμάρι το ανοίγουμε με τον πλάστη σε μεσαίου πάχους στρόγγυλο φύλλο και με το μαχαίρι το κόβουμε σε 8 τρίγωνα αν θέλουμε να κάνουμε μεσαία κρουασάν ή σε 16 τρίγωνα αν θέλουμε μικρά κρουασανάκια(αρα θα έχουμε ή 16 μεσαία κρουασάν ή 32 μικρά κρουασανάκια).
Το κάθε τρίγωνο το τυλίγουμε απο την πλατιά μεριά προς την μυτερή για να σχηματιστεί το γνωστό σχήμα των κρουασάν.Έπειτα, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα της κουζίνας μας(αφού έχουμε βάλει λαδόκολλα πρώτα),τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 15-20 λεπτά και μετά τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν(εμένα τα μεσαία μου πήραν 20-25 λεπτά αν κάνετε μικρά ο χρονός ψησίματος θα μειωθεί).
Όπως θα βγουν καυτά απο τον φούρνο τα ρίχνουμε στο σιρόπι ανά 3 και τ' αφήνουμε 3' να απορροφησουν σιροπάκι και τα βάζουμε σε πιατέλα(αν τα θέλουμε πιο σιροπιαστά τ' αφήνουμε παραπάνω ώρα στο σιρόπι).
πηγή mypinkbutter.blogspot.gr
Σχόλια