Συνταγή για Παγωτίνια με Morfat Creamy!



 Υλικά:

Για 90 παγωτίνια

 
1 Morfat Creamy
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
1 γάλα εβαπορέ (400 γρ.)
1 κούπα τσαγιού καβουρδισμένο και σπασμένο αμύγδαλο (200 γρ.)


Για την επικάλυψη σοκολάτας:
1 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα 

100 γρ. ηλιέλαιο (μισή κούπα τσαγιού)


Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μίξερ το Morfat Creamy για 10 ́, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και συνεχίζετε να χτυπάτε για άλλα 10 ́. Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη για 30 ́. Το βγάζετε από την κατάψυξη και χτυπάτε για άλλα 10 ́. 


Μοιράζετε το μείγμα σε 6 μακρόστενες φόρμες του κέικ, γεμίζοντας μόνο για 2cm. Τοποθετείτε στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσουν καλά. Ξεφορμάρετε και κόβετε σε μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια. Τοποθετείτε τα κομμάτια σε δίσκο, με λαδόκολλα ανάμεσα σε κάθε στρώση και τα αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα. 

Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, αποσύρετε απο την φωτιά, προσθέτετε το ηλιέλαιο και ανακατεύετε καλά. Βγάζετε λίγα-λίγα τα κομμένα παγωτίνια, τα καρφώνετε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και τα βουτάτε στην σοκολάτα για 1 ́ ́.

 Ακουμπάτε το κάθε παγωτίνι πάνω σε λαδόκολλα. Αφαιρείτε την οδοντογλυφίδα προσεκτικά και τοποθετείτε πάλι στην κατάψυξη για 2 ώρες πριν σερβίρετε.

πηγή morfat.gr


Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !