Τρουφάκια καρότο - καρύδα αλάδωτα

troufakia-karoto
 
Υλικά:

1)    1 κούπα καρότο βρασμένο, τριμμένο και στραγγισμένο
2)    1 κοφτή κούπα ζάχαρη
3)    1,5 κούπα καρύδα τριμμένη και επιπλέον καρύδα για το τύλιγμα



troufakia-karoto1

Μέθοδος: 
 

Βράζουμε τα καρότα. Τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά και τα πιέζουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Βάζουμε τα καρότα σε ένα σουρωτήρι με πολύ λεπτές τρύπες και τα πιέζουμε να βγάλουν ότι έχει απομείνει από τα υγρά τους. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ στο σουρωτήρι. Είναι πολύ βασικό να μην έχει το καρότο νερό όταν θα φτιάξουμε το γλυκό!!!

Την επόμενη μέρα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το καρότο με τη ζάχαρη και την καρύδα. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

Τέλος τυλίγουμε τα τρουφάκια σε καρύδα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!!



πηγή και φώτο συνταγής απο laxtaristessyntages.blogspot.com 

 

Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !