Συστατικά
2 πακέτα σαβαγιάρ
300 ml. γάλα
125 γρ. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
600 ml. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κάψουλα βανιλλίνης
100 ινδοκάρυδο
Οδηγίες
1.Βάζουμε τα 500 ml. από την κρέμα γάλακτος να παγώσει στο ψυγείο.
2.Βάζουμε την υπόλοιπη την κρέμα γάλακτος σ’ ένα κατσαρολάκι να πάρουν μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
3.Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
4.Χτυπάμε σε σαντιγί την παγωμένη κρέμα μαζί με τη βανίλια και την άχνη, κατόπιν ενσωματώνουμε την λευκή λιωμένη σοκολάτα με απαλές κινήσεις
5.Σ’ ένα σκεύος (ταψί ή πυρίμαχο) στρώνουμε το ένα πακέτο σαβαγιάρ και με ένα πινέλο τα ραντίζουμε με γάλα.
6.Απλώνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο , στρώνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το γάλα.
7.Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο.
8.Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με επιπλέον ινδοκάρυδο.
9.Tips: - Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με κακάο ΙΟΝ.
Μερίδες : 6-8
πηγή και φώτο από εδώ ionsweets.gr