Γυαλιστερό και ελαστικό γλάσο ζαχαροπλαστικής με βανίλια.
Κατάλληλο για κέικ, κορμούς, για διακόσμηση και επικάλυψη τούρτας, ακόμα και για γέμιση
Υλικά Συνταγής
3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
2 πρέζες αλάτι
450 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γραμ. νερό
1½ κ.σ. μέλι
1½ κ.γλ. υγρή βανίλια
Εκτέλεση
Γι’ αυτό το λευκό γλάσο ζαχαροπλαστικής, θα χρησιμοποιήσουμε μπεν μαρί. Στο μπολ του μπεν μαρί βάζουμε όλα τα υλικά.
Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα υλικά μέσα στο μπολ σε δυνατή ταχύτητα για 7′. Το μίγμα θα πάρει 3 φορές τον όγκο του.
Θα φουσκώσει πολύ, θα γυαλίσει και θα γίνει ελαστικό και σφιχτό.
Αν θέλουμε το χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής, το βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο μέχρι νατο χρησιμοποιήσουμε.
πηγή και φώτο συνταγής από argiro.gr