Ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση της συνταγής και την εκτέλεση την Κ.tzeni tsanaktsidou από την ομάδα Αγαπάμε μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική!
Υλικά για το παντεσπάνι :
6 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
400 γρ. αλεύρι φαριναπ
Οδηγίες
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους,ρίχνουμε τις βανίλιες,και το αλεύρι σιγά σιγά!
Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ασπραδιών πολύ απαλά με μαριζ!Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 32 νούμερο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις για 35 λεπτά ανάλογα φυσικά τον φούρνο.
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το τρυπάμε και από τις δυο πλευρές με ξυλάκι από σουβλάκι.
Υλικά για τα γάλατα
Βάζουμε σε ένα μπολ
1 λίτρο φρέσκο γάλα
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
250 γρ κρέμα γάλακτος
και τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στο ταψί και με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα απο τα γάλατα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Υλικά για την καραμέλα:
3 κουπες καστανη ζαχαρη
3 κουπες κρεμα γαλακτος
3 κ.σ κορν φλαουρ
6 κ.σ βούτυρο
Τοποθετούμε την ζάχαρη λίγη λίγη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύοντας την να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε δυο λεπτά. Την κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος
Βάζουμε και το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και τοποθετούμε ξανά στην φωτιά να δέσει.
Την κατεβάζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει .
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και την ρίχνουμε από επάνω σκεπάζοντας όλο το γλυκό.