Σπέσιαλ καρυδόπιτας σοκολάτας !


Ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση και τις φωτογραφίες της συνταγής την Κ.Tzeni Tsanaktsidou και την ομάδα  Αγαπάμε Μαγειρική !!!Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική!!!!

 Υλικά

6 αυγά,
1 ποτήρι ζάχαρη
1,5 + μισό  ποτήρι αλεύρι,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο,
μισό ποτήρι κακάο,
1 ποτήρι καρύδια πολύ ψιλοκομμένα.


(Μετράμε με το ίδιο ποτήρι όλα τα υλικά)


Οδηγίες:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν (5 λεπτά)ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι,μπέικιν,κακάο,κανέλα,γαρύφαλλο και τα ρίχνουμε σιγά σιγά και χτυπάμε (2λεπτα)!
Τοποθετούμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί μας(28) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για.40 λεπτά.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. 


Σιρόπι:
Βράζουμε. 2 1/2  ποτήρια νερό με 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη για 5 λεπτά!
Σιροπιάζομαι ζεστό σιρόπι,κρύο γλυκό!




Κρέμα:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα με 1/2 ποτήρι ζάχαρη να ζεσταθεί!Διαλύουμε σε λίγο απόν το ζεστό γάλα σε ένα μπολ 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές γεμάτες της σούπας αλευρι και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 βανίλια και 50 γραμμάρια Βιτάμ!
Ανακατέυουμε και την ρίχνουμε πάνω στο κρύο γλυκό!
Τέλος τρίβουμε πάνω σοκολάτα,και τριμμένο καρύδι!!


 Η συνταγή είναι απο την κ.Tzeni Tsanaktsidou  και την ομάδα
Αγαπάμε μαγειρική -Αγαπάμε ζαχαροπλαστική



Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !