Μιλγειγ με φραουλες!


Αυτή είναι μια {τραβηγμένη} λίγο εκδοχή του φημισμένου μιλφέιγ.
Αποτελείται από μια στρώση βουτυρένιας σφολιάτας, λαχταριστή κρέμα βανίλιας {γνωστότερη σαν crème anglaise με μια μικρή παραλλαγή},
φράουλες φυσικά {αφού πρόκειται για τάρτα φράουλας} και ένα πεντανόστιμο ελαφρύ ζελέ φράουλας on top.. έτσι, για την τσαχπινιά

 Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας

για την κρέμα
1/2 λίτρο γάλα πλήρες
200 γρ. άχνη ζάχαρη
2 αβγά {ολόκληρα, ιδού η παραλλαγή}
3 κ.σ. φουσκωτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες

για το ελαφρύ ζελέ
1 κούπα ζάχαρη
1/4 της κούπας νισεστέ
1/4 της κούπας ζελέ φράουλας σε σκόνη
1+1/2 κούπες νερό
1-2 σταγόνες λεμονιού
1 βανίλια

φράουλες για το γαρνίρισμα





Εκτέλεση
   
Για την Κρέμα
Αρχίζουμε από την κρέμα γιατί θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε κρύα και όχι ζεστή..μπορούμε να την φτιάξουμε και από βραδύς.
Στο μικροκυμάτων {ή στο μπρίκι, το οποίο όμως δεν μπαίνει στο μικροκυμάτων, εντάξει;; θα το βάλεις, το μπρίκι, πάνω στο μάτι της κουζίνας} ζεσταίνουμε το γάλα μας.
Το θέλουμε αρκετά ζεστό..στα μικροκύματα θα το βάλουμε σε ειδικό δοχείο στο high για 3 λεπτά.
Σε μια κατσαρολίτσα με βαρύ πάτο χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με την άχνη μέχρι να αποκτήσουν ένα χλωμό κίτρινο χρώμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά {στο 7 με ανώτερη το 9} και σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα,
ανακατεύοντας με έναν αβγοδάρτη ή μια κουτάλα. Δεν απομακρυνόμαστε γιατί το μείγμα μας σφίγγει αρκετά γρήγορα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δούμε ότι η κρέμα κολλάει και δεν τρέχει από την κουτάλα ή τον αβγοδάρτη, περίπου 2'-3'. Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες.
Τη μεταφέρουμε σε δοχείο και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας περιστασιακά.
Είναι μια πολύ νόστιμη κρέμα που δεν νερώνει ούτε και κάνει κρούστα από πάνω, φτάνει βέβαια να την ανακατεύουμε που και που μέχρι να κρυώσει.
Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες γλυκές παρασκευές γιατί ΄στέκεται' πολύ καλά.
Η αυθεντική κρέμα βέβαια απαιτεί μόνο τους κρόκους των αβγών αλλά η μητέρα μου, της οποίας είναι η συνταγή, την φτιάχνει έτσι.

Για την Σφολιάτα
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας, ακουμπάμε πάνω το σκεύος που θα βάλουμε μέσα την τάρτα 

(ή αν θέλουμε να την σερβίρουμε σε πιατέλα, επιλέγουμε σκεύος σε ανάλογο μέγεθος} και κόβουμε γύρω γύρω. Τοποθετούμε τον κύκλο της σφολιάτας σε μια λαδόκολλα, τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 15'-20' ή μέχρι να χρυσίσει. Η σφολιάτα κατά τη διάρκεια του ψησίματος φουσκώνει ασχέτως που την τρυπήσαμε. 

Αυτό που έκανα εγώ ήταν να ανοίγω τον φούρνο που και που και να την πιέζω με ένα κουτάλι. Δεν την θέλουμε και τελείως επίπεδη, ας έχει και λίγο όγκο!
Η σφολιάτα δεν 'παπαριάζει' με τη κρέμα. Μένει τραγανή ακόμα και την επόμενη μέρα.





Για το Ζελέ
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νισεστέ, τη σκόνη ζελέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρύο νερό μαζί και το λεμονάκι.
Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει.
Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας περιστασιακά.
Το μείγμα του ζελέ δεν μπορεί να φτιαχτεί πολύ νωρίτερα γιατί κάποια στιγμή έρχεται και σταθεροποιείται, όχι πολύ, αλλά αν σταθεί πολύ ώρα γίνεται δύσκολο να το απλώσουμε.
Ένα πράγμα που με προβληματίσε σχετικά με το ζελέ ήταν το χρώμα.
Δεν ήταν τόσο έντονο όσο το περίμενα, περισσότερο θολό ροζέ θα το έλεγα.
Αυτό λοιπόν που έκανα ήταν να βάλω λίιιγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπαλστικής..
εσείς αν θέλετε μπορείτε να το παραλέιψετε αλλά νομίζω πως κάνει τη διαφορά.

Συναρμολόγηση
Σφολιάτα
Κρέμα Βανίλιας 
Φράουλες κομμένες στη μέση και τοποθετημένες όπως μας αρέσει
Ζελέ Φράουλας

Βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ωρίτσες και μετά σερβίρουμε..
και το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ..


πηγή κια φώτο συνταγής από εδώ stellamark.


 

Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !