Η συνταγή είναι της κ.Tzela Antonopoulou και την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ/ΗΔΕΣ
2 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπα γάλα
2 κ.σ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
1 κ.σ μπεικιν
2 αβγά
2 κ.σ βούτυρο
Για τα γλυκά παν κέικ
Μερέντα φράουλες καρύδα μπανάνες ή ότι άλλο σας αρέσει
Για τα αλμυρά παν κεικ
Φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά και κάνω μια γούβα στο κέντρο.
Προσθέτω το γάλα , τα αβγά και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύω καλά με σύρμα να έχω ένα λείο χυλό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω μια τσιμπιά βούτυρο και προσθέτω μια κουτάλα από το χυλό κάθε φορά. Το τηγάνι μου καυτό. Αν θέλω να κάνω γεμιστή την τηγανίτα μου προσθέτω στο κέντρο της καθώς ψήνεται , φράουλα κομμένη ή μπανάνα και λίγο ακόμα χυλό για να την καλύψω. Γυρίζω την τηγανίτα αφού κάνει φυσαλίδες.
Για την αλμυρή τηγανίτα προσθέτω στο χυλό φέτα θρυμματισμένη και ψήνω όπως τις υπόλοιπες!!!Καλή επιτυχία!!!!
Μερέντα φράουλες καρύδα μπανάνες ή ότι άλλο σας αρέσει
Για τα αλμυρά παν κεικ
Φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά και κάνω μια γούβα στο κέντρο.
Προσθέτω το γάλα , τα αβγά και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύω καλά με σύρμα να έχω ένα λείο χυλό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω μια τσιμπιά βούτυρο και προσθέτω μια κουτάλα από το χυλό κάθε φορά. Το τηγάνι μου καυτό. Αν θέλω να κάνω γεμιστή την τηγανίτα μου προσθέτω στο κέντρο της καθώς ψήνεται , φράουλα κομμένη ή μπανάνα και λίγο ακόμα χυλό για να την καλύψω. Γυρίζω την τηγανίτα αφού κάνει φυσαλίδες.
Για την αλμυρή τηγανίτα προσθέτω στο χυλό φέτα θρυμματισμένη και ψήνω όπως τις υπόλοιπες!!!Καλή επιτυχία!!!!
Σχόλια