Κείκ καρύδας ελαφρώς σιροπιασμένο!


Υλικά
    2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
    1/3 φλιτζάνι λαδιού
    2 αυγά
    2/3 φλιτζάνι αλεύρι
    1 φλιτζάνι καρύδα
    1/2 κ.σ μπείκιν
    1/4 φλιτζάνι γάλα

   Για το σιρόπι:
    2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
    2/3 φλιτζάνι Νερό



Οδηγίες

Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το λάδι καλά. Προσθέστε τα 2 αυγά και χτυπήστε καλά.
Κοσκινίστε στο αλεύρι και το μπείκιν και προσθέστε την καρύδα και το γάλα. Ανακατέψτε .
Ρίξτε σε μια βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 24× 24  και αφήστε το μείγμα να παραμείνει στον πάγκο για 20 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς  και  ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή.
Το κέικ πρέπει να έχει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Ενώ το κέικ ψήνεται κάντε το σιρόπι βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί τελείως.
Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο, ρίξτε το σιρόπι ομοιόμορφα πάνω από το κέικ
(Βεβαιωθείτε ότι το σιρόπι είναι σε θερμοκρασία δωματίου). Κόβουμε και σερβίρουμε.

  Από: Nur Ashour και catastrophiccook.


Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !