Υλικά:
250 γραμμάρια βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι κορνφλάουρ
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ μπείκιν
3 κ.σ κακάο
αλεύρι όσο πάρει
μετράμε με την κούπα του Νες καφέ
Οδηγίες
Βάζουμε όλα τα υλικά , εκτός από το αλεύρι και το μπείκιν σε ένα βαθύ μπολ.
Ζυμώνουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπείκιν σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη .
Διαιρούμε την ζύμη μας σε 3 ίσα μέρη.
Αφήνουμε ένα μέρος άσπρης ζύμης στην άκρη.
Στο δεύτερο Κομμάτι ζύμης προσθέτουμε 1 κ.γ κακάο και ζυμώνουμε καλά.
Στο τρίτο μέρος άσπρης ζύμης βάζουμε 1 κ.σ κακάο .
Αν η ζύμη σας είναι πολύ σφιχτή προσθέστε λίγο λάδι.
Τώρα έχουμε 3 κομμάτια ζύμης 1 λευκό 1 ανοικτό καφέ και 1 σκούρο καφέ.
Από την κάθε ζύμη παίρνουμε κομμάτια και ανοίγουμε σε λωρίδες.
Βάζουμε 6 λωρίδες ζύμης μαζί από όλα τα χρώματα και κόβουμε 2 μικρά μπαλάκια από την κάθε μια και ενώνουμε.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
πηγή και φώτο lezizyemeklerim.com
Σχόλια