Xαλβάς με κακάο!


Μην τον “χαλβαδιάζετε”……
Δοκιμάστε τον!!!

Υλικά
3/4 κούπας ηλιέλαιο (ή ακόμη καλύτερα σησαμέλαιο)
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
4 κ.σ. κακάο
4 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
 Ακόμα
100 γρ κουβερτούρα λιωμένη στον μπαιν μαρι 
για επικάλυψη και ινδοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό να
βράσουν.Μόλις πάρει βράσει το σιρόπι μας και
λιώσει η ζάχαρη,κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε
με το σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε μέχρι να
πάρουν χρώμα.


Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε αμέσως και με προσοχή(γιατί πιτσιλάει)
το σιρόπι. Ανακατεύουμε,σε μέτρια φωτιά,μέχρι
να φουσκώσει ο χαλβάς και να απορροφηθούν
όλα τα υγρά.


Αδειάζουμε το χαλβά στο σκεύος που θέλουμε και
σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια μέχρι να
κρυώσει.

Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε!!!

Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !