Υλικά
1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. λάδι ελαφρύ
1 φλ. κόκκινο κρασί
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
1/2. κ.γ σόδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλ. σουσάμι καβουρδισμένο
1 κ.σ μπεικιν παουντερ
Μια πρέζα αλάτι
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύω το λάδι με τη ζάχαρη καλά με ένα σύρμα , προσθέτω το κρασί και ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά και να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτω τα αρωματικά και το ξύσμα.
Διαλύω τη σόδα μέσα στο χυμό και προσθέτω μέσα στο μείγμα ,συνεχίζω το ανακάτεμα. Σταδιακά προσθέτω το αλεύρι μου και το σουσάμι. Δεν ζυμωνω πολύ....θέλω ένα ζυμαράκι εύπλαστο να μην κολλάει.
Πλάθω κουλουράκια και πασπαλίζω από πάνω με ζάχαρη κρυσταλλική. Βάζω πάνω σε λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Καλή επιτυχία!!!!
Η συντγαή είναι της κ. tzela Antonopoulou και από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ/ΗΔΕΣ
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύω το λάδι με τη ζάχαρη καλά με ένα σύρμα , προσθέτω το κρασί και ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά και να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτω τα αρωματικά και το ξύσμα.
Διαλύω τη σόδα μέσα στο χυμό και προσθέτω μέσα στο μείγμα ,συνεχίζω το ανακάτεμα. Σταδιακά προσθέτω το αλεύρι μου και το σουσάμι. Δεν ζυμωνω πολύ....θέλω ένα ζυμαράκι εύπλαστο να μην κολλάει.
Πλάθω κουλουράκια και πασπαλίζω από πάνω με ζάχαρη κρυσταλλική. Βάζω πάνω σε λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Καλή επιτυχία!!!!
Η συντγαή είναι της κ. tzela Antonopoulou και από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ/ΗΔΕΣ
Σχόλια