Γλυκό Κυπριακό kattimeri!

ποσότητες 20 + κομμάτια 
 χρόνος: 15 λεπτά 
χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

 Υλικά
 Για την ζύμη
    1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
    1 φλιτζάνι λάδι σπορέλαιο
    1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
    1,5 φλιτζάνι νερό, περίπου

    Για την γέμιση
    250 γρ  κρέμα γάλακτος
    150 γρ αμύγδαλα, χοντροκομμένα
    λίγη κανέλα

    Για το σιρόπι
    3 φλιτζάνια ζάχαρη
    3 φλιτζάνια νερό
    1 στικ κανέλας



 Οδηγίες
 Ετοιμάστε τη ζύμη προσθέτοντας το λάδι και το αλεύρι μαζί και στη συνέχεια τρίβοντας τα δύο μαζί χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας μέχρι το μείγμα μοιάζει με φρυγανιά.
Προσθέτουμε το ξύδι και το νερό και ζυμώνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να συνδυαστούν όλα και η ζύμη είναι μαλακή.

Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, Προετοιμάστε το σιρόπι προσθέτοντας τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να βράζει αφήστε το να βράζει για ακριβώς 3 ακόμα λεπτά, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

Όταν η ζύμη έχει ξεκουραστεί, χωρίστε σε 4 ίσα μέρη. Πάρτε το πρώτο και χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, ανοίξτε το  όσο το δυνατόν περισσότερο.
Ιδανικά, θέλετε το  φύλλο να είναι όσο πιο λεπτό γίνεται . Μετρήστε 5 κουταλιές της σούπας φρέσκια κρέμα γάλακτος και ομοιόμορφα απλώστε στο φύλλο ζύμης.
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα εδώ και εκεί και  με λίγη κανέλα.




Τυλίξτε το φύλλο ζύμης σφιχτά και τοποθετήστε το σε ταψί με  λαδόκολλα  δημιουργώντας μια σπείρα.
Επαναλάβετε με τα άλλα κομμάτια. Αλείψτε ξανά από πάνω με  κρέμα και ρίξτε  αμύγδαλα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C αντιστάσεις. Ψήστε  για περίπου μία ώρα. Όταν ψηθεί, αφαιρούμε από το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι.
Αφήστε το να απορροφήσει όλο το σιρόπι, ιδανικά ολονυχτίς.


 πηγή συνταγής από εδώ greekfoodalchemist.com

Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !