Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Μπισκότα μπαλαρίνας βήμα-βήμα!


Σε αυτήν την σελίδα cakejournal.com  η louise  δίνει πραγματικά  μαθήματα  επαγγελματικού επίπεδου με συνταγές και φωτογραφίες βήμα-βήμα πως με απλά βήματα μπορούμε να φτιάξουμε μπισκότα μπαλαρίνας και όχι μόνο !!!.Επισκεφτείτε την σελίδα της και θα δείτε πολλά ακόμα!


ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑΣ

Χρειαζόμαστε

Χρώματα ζαχαροπλαστικής-κόκκινο
Κούπα με νερό
Πινέλα
Κορδέλες
Δυο μπουκάλια πλαστικά  άσπρα  διαφανές
(κάνει  και αυτό του κέτσαπ)
ή ένα μπουκάλι και ένα κορνέ με σακούλα


Οδηγίες
Ανοίγουμε τη ζύμη μπισκότων κρύα σε μια  λαδόκολλα ελαφρά 
πασπαλισμένη με αλεύρι. Κόψτε τα μπισκότα με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι και 
μεταφέρετε τα cookies σε ένα φύλλο λαδόκολλας .
Ψήστε τα μπισκότα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συνταγή.





Όταν ψηθούν τα μπισκότα,με  ένα καλαμάκι ή ένα ξυλάκι προσεκτικά 
καντε μια τρύπα στο παπούτσι (όσο ακόμα τα μπισκότα είναι ζεστά)
 μπαλαρίνα μπισκότων για την κορδέλα. 
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς .
 (για πιό γρήγορα στο ψυγείο)






Για το εξωτερικό περίγραμμα
 Φτιάξτε το γλάσο και βάλτε το χρώμα της αρέσκειας σας.
Εδώ έχει  χρησιμοποιήθει  το ίδιο χρώμα για το περίγραμμα και για το εσωτερικό .
Πάρτε περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας γλάσου  
  προσθέτοντας μερικές σταγόνες νερό. Βάλτε το γλάσο στο μπουκάλι.
 Περιγράψτε το παπούτσι μπισκότο με το γλάσο. Χρησιμοποιήστε το πινέλο 
 και λίγο νερό για να "σπρώξετε προς τα κάτω" 
τυχόν μικρές κορυφές.

TIPS
Το γλάσο για το εξωτερικό περίγραμμα πρέπει να είναι λίγο πιο σφιχτό 
απο αυτό που θα βάλετε στο εσωτερικό μέρος του μπισκότου .
 

Για το εσωτερικό περίγραμμα
Προσεκτικά  προσθέστε και ανακατέψτε λίγη άχνη  για να εξαφανιστούν 
οι φυσαλίδες αέρος και γεμίστε ένα μπουκάλι με το γλάσο .
Αν τυχόν είναι πολύ σφιχτό το γλάσο μας αραιώνουμε πάντα
 προσεκτικά με λίγο νερό και ανκατευούμε μέχρι να έχει την επιθυμητή υφή.
(δηλ ούτε πολύ σφιχτό ,ούτε πολύ αραιό)

Περιλούζουμε το παπούτσι μπαλαρίνα. 
Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να "σκάσετε " 
τυχόν φυσαλίδες αέρα, ενώ το γλάσο είναι ακόμα υγρό. 






Αφήστε το μπισκότο  να στεγνώσει (καλύτερα όλη την νύχτα) 
πριν από τη μετάβαση στο επόμενο βήμα.

Κάντε ένα μικρό σχέδιο σαν κορδελίτσα  με το γλάσο
 στο παπούτσι μπισκότων  και αφήστε το να στεγνώσει.



Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για τα φορεματάκια !