Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Πως να φτιάξουμε δεντράκι με σουδάκια!

   
French Croquembouche
 Υλικά
  1/2 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
     1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
     1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
     1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
     4 μεγάλα αυγά

οδηγίες
Βάλτε  το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και 1 φλιτζάνι νερό να βράσουν σε ένα μέτριο κατσαρόλι. Αφαιρέστε από τη θερμότητα. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε γρήγορα το αλεύρι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να τραβά μακριά από τις πλευρές , περίπου 3 λεπτά.
    Μεταφέρουμε το μείγμα  στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ . Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει ελαφρά, περίπου 1 λεπτό. Αυξήστε την ταχύτητα στο μέσο. Προσθέσετε ολόκληρα αυγά, 1  κάθε φορά .
Με κορνέ η με ένα κουτάλι τοποθετείστε κομμάτια ζύμης σε ταψί με
 λαδόκολλα κια ψηστε στους 180 βαθμούς C για 25-35 λεπτά. 
Αφήστε να κρυώσουν πολύ καλά 
Η συνταγή αυτή κανει περίπου 36 κομμάτια 
πηγή και φώτο συνταγής από εδώ marthastewart.com 


 ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΜΕ ΣΟΥΔΑΚΙΑ

Υλικά
 σουδάκια (συνταγή παραπάνω)
κρέμα ζαχαροπλαστικής(συνταγή εδώ)
καραμέλα

Για την καραμέλα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κ.σ γλυκόζη
 1/4  φλιτζάνι νερο

Οδηγίες
Τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να καραμελώσουν και να πάρει το σιρόπι το χρώμα
της καραμέλας .


Φτιάχνουμε τα σουδάκια  ,τα αφήνουμε να κρυώσουν ,τα γεμίζουμε
με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και ετοιμάζουμε την καραμέλα.
 

 Βούταμε με προσοχή ένα-ένα τα σουδάκια μέσα στην καραμέλα ,
τοποθετόντας τα πανω σε μια βάση για τούρτες



 Τέλος τα περιχύνουμε από πάνω με την καραμέλα που περίσεψε!

 πηγή και φώτο από εδώ thecakebar.tumblr.com