French Croquembouche
Υλικά
1/2 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
1/2 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά
οδηγίες
Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και 1 φλιτζάνι νερό να βράσουν σε ένα μέτριο κατσαρόλι. Αφαιρέστε από τη θερμότητα. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε γρήγορα το αλεύρι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να τραβά μακριά από τις πλευρές , περίπου 3 λεπτά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ . Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει ελαφρά, περίπου 1 λεπτό. Αυξήστε την ταχύτητα στο μέσο. Προσθέσετε ολόκληρα αυγά, 1 κάθε φορά .
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά
οδηγίες
Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και 1 φλιτζάνι νερό να βράσουν σε ένα μέτριο κατσαρόλι. Αφαιρέστε από τη θερμότητα. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε γρήγορα το αλεύρι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να τραβά μακριά από τις πλευρές , περίπου 3 λεπτά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ . Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει ελαφρά, περίπου 1 λεπτό. Αυξήστε την ταχύτητα στο μέσο. Προσθέσετε ολόκληρα αυγά, 1 κάθε φορά .
Με κορνέ η με ένα κουτάλι τοποθετείστε κομμάτια ζύμης σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε στους 180 βαθμούς C για 25-35 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν πολύ καλά
Η συνταγή αυτή κανει περίπου 36 κομμάτια
πηγή και φώτο συνταγής από εδώ marthastewart.com
ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΜΕ ΣΟΥΔΑΚΙΑ
Υλικά
σουδάκια (συνταγή παραπάνω)
κρέμα ζαχαροπλαστικής(συνταγή εδώ)
καραμέλα
Για την καραμέλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κ.σ γλυκόζη
1/4 φλιτζάνι νερό
Οδηγίες
Τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να καραμελώσουν και να πάρει το σιρόπι το χρώμα
της καραμέλας .
Φτιάχνουμε τα σουδάκια ,τα αφήνουμε να κρυώσουν ,τα γεμίζουμε
με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και ετοιμάζουμε την καραμέλα.
Βουτάμε με προσοχή ένα-ένα τα σουδάκια μέσα στην καραμέλα ,τοποθετώντας τα πάνω σε μια βάση για τούρτες
Τέλος τα περιχύνουμε από πάνω με την καραμέλα που περίσσεψε!
πηγή και φώτο από εδώ thecakebar.tumblr.com
Σχόλια