Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Πως να φτιάξουμε καρδιές σοκολάτας !


Υλικά
Σοκολάτα κουβερτούρας, γάλακτος ή λευκή 
Οδηγίες
Σχηματίστε τις καρδιές με κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς με ένα μολύβι πάνω σε λαδόκολλα 30 φορές Μεταφέρετε την λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Μεταφέρουμε  σε αεροστεγή πλαστική σακούλα .Ψαλιδίζουμε  μια άκρη για να κάνει μια μικρή τρύπα.
Σχηματίζουμε τις καρδιές και γεμίζουμε τα κενά .Αφήνουμε τις  καρδιές να παγώσουν περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε τις καρδιές προσεκτικά.

πηγή και φώτο από εδώ marthastewart.com

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Πώς να γεμίσετε τα cupcakes σας!!!!!



Πώς να γεμίσετε τα cupcakes σας!
Πιέστε απαλά τον καθαριστή μήλων στο κέντρο του cupcake σας, περιστρέψτε το ελαφρά και τραβήξτε το προς τα έξω από το cupcake. Σπρώξτε το μικρό στρογγυλό κέικ από το καθαριστή και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με όλα τα cupcakes. Να είστε βέβαιος να μην πάει μέχρι το κάτω μέρος του cupcake, γιατί έτσι μπορεί να διαρρεύσει η γέμιση σας Μόλις το cupcakes σας γίνει κούφιο, βάλτε την αγαπημένη σας  γέμιση και  καλύψτε από πάνω με το αγαπημένο σας  γλάσο.

πηγή και φώτο από εδώ .mybakingaddiction.com 


Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

valentines cupcakes σοκολάτας !!!!!


Υλκά
1 δόση cup cakes σοκολάτας (συνταγή εδώ )

Οδηγίες
Ψήνουμε τα κεκάκια μας σύμφωνα με την συνταγή και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά

Για το γλάσο κερασιού
Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές της σούπας χυμό κερασιού
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κεράσια μαρασκίνο
πρέζα αλάτι


Οδηγίες
1. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ χτυπάμε το βούτυρο
2. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια σκόνη ζάχαρη , ένα φλιτζάνι κάθε φορά.
3. Προσθέστε 4 κουταλιές μαρασκίνο χυμό κερασιού , ένα κουτάλι σούπας σε έναν χρόνο.
4. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, και  τα ψιλοκομμένα κεράσια μαρασκίνο. Αν θέλετε, προσθέστε μια σταγόνα  κόκκινο χρώμα τροφίμων
 5. Χτυπάμε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο προς χρήση.


Πως κόβουμε τις Καρδιές από τα  Cupcake
1. Χρησιμοποιήστε ένα οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε το πάνω μέρος από τα  cupcake,
2. Χρησιμοποιήστε μια μικρή καρδιά μπισκότο κόφτη για να να κόψετε ένα σχήμα καρδιάς από το cupcake.
3. Τοποθετείστε το γλάσο  πάνω στη βάση cupcake.
4. Αν θέλετε, πασπαλίστε το  cupcake με ζάχαρη άχνη. Τοποθετήστε το πάνω πίσω στο cupcake και πιέστε πάνω από ένα κομμάτι.

πηγή και φώτο από εδώ glorioustreats.com


 φώτο από εδώ littledelightscakes.com


Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Κέικ με γκαζόζα! Απολάυση!


Υλικά
375 γρ βούτυρο
3 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά ολόκληρα
2 κουταλάκια του γλυκού λεμόνι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι 7-UP

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Χτυπήστε σε Κρέμα το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέστε τη ζάχαρη, 1 φλιτζάνι κάθε φορά .Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά Προσθέστε το λεμονι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, 1 φλιτζάνι κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε και το  αναψυκτικό, στη συνέχεια, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Ξύστε τις πλευρές του μπολ, ανακατεύοντας  για λίγο. Ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα έως 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι το κέικ δεν είναι πλέον υγρό .Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει καλά .


πηγή και φώτο από εδώ .plainchicken.com




Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Τα περίφημα lamingtons!


Υλικά

6 αυγά 
 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη 
1/3 φλιτζανιού κορν φλάουρ
1/2 φλιτζάνι αλεύρι 
1/3 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει 
2 φλιτζάνια καρύδα 
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη 
1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη 
Βούτυρο 15 γρ
 1 φλιτζάνι γάλα


 Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160C με αέρα .  Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι παχύ και κρεμώδες, στη συνέχεια, χτυπήστε βαθμιαία στη ζάχαρη φροντίζοντας να διαλυθεί εντελώς 
  Ρίξτε και το κοσκινισμένο αλεύρι.


Απλώστε το μίγμα στο ταψί.
Ψήστε το κέικ για περίπου 35 λεπτά, στη συνέχεια, αφήστε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ κάντε το γλάσο με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ.Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Αν είναι πολύ παχύ προσθέστε λίγο περισσότερο γάλα.

Όταν το κέικ είναι δροσερό, κόψτε  σε τετράγωνα. 
Συμβουλή μου είναι να αφαιρέσετε το πλαινό  στρώματου κείκ  γιατί  θα πέσει στο γλάσο

Μια άλλη συμβουλή: αν έχετε χρόνο, είτε στο ψυγείο ή στην ψύξη να παγώσετε το κέικ όταν είναι κομμένο. Αυτό μειώνει τα ψίχουλα, όταν εσείς βάζετε το γλάσο  Αφήστε  στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Βουτήξτε κάθε τετράγωνο στο γλάσο  και στραγγίστε το  περίσσειο. Τοποθετήστε το κάθε κομμάτι  στην  καρύδα και απαλά καλυψτε με την  καρύδα στην κορυφή και τις πλευρές. Τοποθετήστε τα Lamingtons σε μια σχάρα
πηγή και φώτο από εδώ clairekcreations.com

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Oreo Γεμιστά μπισκότα με τσιπ σοκολάτας!!!


Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
3/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη 
2 μεγάλα αυγά 
1 κουταλιά της σούπας καθαρή βανίλια 
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τιςχρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 
250 γρ κομματάκια σοκολάτας 
1 πακέτο Oreo Cookies

 Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.  
Σε ένα  ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε το βούτυρο σε κρέμα μαζί με  την ζάχαρη μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέστε  τα αυγά και τη βανίλια.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά σε υγρά συστατικά μαζί με τα κομματάκια σοκολάτας.
   

Πάρτε μία κουταλιά ζύμη μπισκότων και τοποθετήστε πάνω από ένα  Oreo Cookie. Πάρτε άλλη μια κουταλιά ζύμη και τοποθετήστε στο κάτω μέρος της Oreo Cookie.   
Κολλήστε τις  άκρες μεταξύ τους πιέζοντας και στο χέρι μέχρι το  Oreo Cookie να είναι κλεισμένο με την ζύμη 

 Τοποθετήστε σε ένα ταψί φύλλο ψησίματος και ψήστε τα μπισκότα 9-13 λεπτά  Αφήστε την να κρυώσουν  για 5 λεπτά πριν τη μεταφορά τους. 
Κάνει περίπου 20-24 πολύ μεγάλα μπισκότα
 πηγή και φώτο από εδώ lickthebowlgood





Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Φτιάχνουμε μπισκοτένια ταρτάκια εύκολα!



  • Υλικά
  • 2  και 3/4  φλιτζάνια αλεύρiγια όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ  αλάτι
  • 1 φλιτζάνι  ανάλατο βούτυρο,μαλακωμένο
  • 1  και 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας



βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους175 ° C. Αλείψτε το εξωτερικό του κάθε μπολ-φόρμας muffins με λάδι.

βήμα 2

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε  το αλεύρι και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάμε το αυγό και τα εκχυλίσματα.Προσθέστε το μίγμα αλευριού στο μίγμα βουτύρου, 1 φλιτζάνι κάθε φορά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη.

βήμα 3

Ανοίγουμε τη ζύμη σε γενναιόδωρα αλευρωμένη επιφάνεια . Κόψτε κύκλους από την ζύμη  Τοποθετείστε  ένα κύκλο πάνω από κάθε καλούπι πιέζοντας για να σχηματίστεί  λεία επιφάνεια.

βήμα 4

Ψήστε 11-13 λεπτά ή μέχρι τα  μπισκότα να  είναι σταθερά και να ροδίσουν. . Αφαιρέστε προσεκτικά  από την φόρμα  και αφήστε  να κρυώσουν  εντελώς.Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.
πηγή και φώτο .wilton.com