Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε Σοκολατάκια Μπανάνας “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Είναι νόστιμα τρουφάκια , σοκολατάκια με μπανάνες και πτι-μπερ παπαδοπούλου! 
Είναι εύκολο νόστιμο και γρήγορο!

Υλικά

1 πακέτο ΠΤΙ- ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
200 γρ  μαλακή μαργαρίνη αλατισμένη
200 γρ βανίλια (υποβρύχιο)
2 μονές δόσεις espresso
1 μπανάνα
250 γρ κουβερτούρα

Οδηγίες

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Μόλις γίνει μια αφράτη κρέμα προσθέτουμε τις δόσεις του espresso.

Βγάζουμε από το μίξερ και ανακατεύουμε στην κρέμα τη μπανάνα κομμένη σε κύβους και το 1/2 των μπισκότων, που έχουμε σπάσει με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μίγμα επάνω σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόχαρτο και παγώνουμε στην κατάψυξη.

Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί.

Πλάθουμε στρογγυλά τα παγωμένα πλέον σοκολατάκια.

Απλώνουμε σοκολάτα με το ένα χέρι και με το άλλο «τυλίγουμε» στο υπόλοιπο τριμμένο μπισκότο. Διατηρούμε στο ψυγείο.

πηγή και φώτο από τις Συνταγές Παπαδοπουλου


Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Τούρτα ψυγείου με μωσαϊκό και κρέμα σοκολάτα-βανίλια!


Ακόμα μια πετυχημένη και πεντανόστιμη συνταγή από την Αργρυρώ Μπαρμπαρήγου!

 
Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Κατάψυξης: 180 λεπτά

Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη
8 κ.σ. κακάο άγλυκο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
4 κ.σ. κονιάκ

Για την κρέμα σοκολάτα-βανίλια
2 λίτρα φρέσκο γάλα
1- 1/4 φλ. ζάχαρη
8 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
2 βανίλιες
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη
1 συσκευασία μπισκότα πτι μπερ
4 κ.σ. γάλα κρύο
4 κ.σ. κονιάκ
300 γρ. σαντιγί
150 γρ. τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση


    Για την κρέμα
Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τη βανίλια και διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε στα δύο. Στη μισή δόση προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.

 Για το μωσαϊκό
Σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ.

Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη) και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μίγμα. Αδειάζουμε το μωσαϊκό απλώνοντάς το σαν βάση σε πυρίμαχο τετράγωνο σκεύος.

Κάνουμε μια στρώση την κρέμα βανίλιας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα κάνουμε στρώση όλα πάνω στην κρέμα βανίλιας. Ραντίζουμε με το γάλα και το κονιάκ.

Απλώνουμε σε μια στρώση την κρέμα σοκολάτας. Καλύπτουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με την τρούφα.Παγώνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

 πηγή και φώτο από εδώ argiro.gr




Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Σοκολατένιοι Κυβοι!


Είναι τόσο γεμάτη η σοκολατένια γεύση τους που μία και μόνο μπουκιά αρκεί για να γλυκαθούμε. Ωστόσο, μπορούμε να τα κόψουμε και σε μεγαλύτερες μερίδες.
 

Μερίδες 20 
Προετοιμασία 25΄    Αναμονή 2 ώρες   

Υλικά
500 γρ. κουβερτούρα 50 - 55% κακάο
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ με επικάλυψη σοκολάτας

Διαδικασία
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Στο μεταξύ, τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε μπολ. Λίγο πριν πάρει βράση η κρέμα γάλακτος, την αποσύρουμε από την φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα μας σοκολατένιο. Μεταφέρουμε το 1/3 του μείγματος σε ένα άλλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα σε κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας και τα ρίχνουμε στη μεγαλύτερη ποσότητα μείγματος. Ανακατεύουμε καλά.

Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψάκι ή μια πιατέλα με λαδόκολλα και ακουμπάμε πάνω ένα τσέρκι διαστάσεων 20 x 20 εκ. ή ένα στρογγυλό διαμέτρου 20 - 22 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τα μπισκότα και το απλώνουμε να είναι ισόπαχο παντού. Από πάνω απλώνουμε το σοκολατένιο μείγμα που κρατήσαμε στην άκρη. Αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα (περίπου 2 ώρες) και ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο. Το κόβουμε σε τετράγωνες μπουκιές. 
πηγή και φώτο από εδώ glykesistories.gr


Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να κάνετε μπωλάκια brownie!


 Ο καθένας αγαπά το παγωτό και το καλοκαίρι. Κάνοντας ένα μπολ brownie μπορείτε να βάλετε μέσα το  το παγωτό σας  Εδώ είναι τα πιο απλά βήματα για να φτιάξετε το δικό σας!
 
Τι θα χρειαστείτε:

Παγωτό
Brownie συνταγή
2 φόρμες για muffin 
Σοκολάτα σάλτσα
Sprinkles-τρούφα χρωματιστή 




Οδηγίες:

1 Ακολουθήστε τις οδηγίες για την αγαπημένη συνταγή brownie σας για να κάνετε το μείγμα.

2. Προσθέστε τα 2/3 του μειγματος στις φόρμες .



 3. Ψήστε σύμφωνα με την συνταγή  .Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο γρήγορα και όσο ακόμα είναι ζεστά βάλτε απο πάνω πατώντας τα για να τα δώσουμε σχήμα μια αλλη φόρμα για muffin.




 4.Όταν σχηματιστούν τα μπωλάκια   μπορείτε να τα  τοποθετήσετε 
πίσω στο φούρνο για 5 -. 10 λεπτά  να σκληρύνουν . 
 
5. Μόλις κρυώσουν , προσθέστε μια κουταλιά παγωτό, 
καλύψτε  με σάλτσα σοκολάτας και απολαύστε!

πηγή κια φώτο από εδώ .fabartdiy.



Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να κάνετε Muffins με 2 μόνο υλικά !


Κανένας δεν θα πιστέψει  ότι μια συνταγή με μόνο δύο συστατικά μπορούν να κάνουν τέτοια καταπληκτικά muffins. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις  παγωτου !

Υλικά για 12 muffins

2 φλιτζάνια (250γρ) αλεύρι φαρίνα
1 3/4 φλυτζάνια (470 ml) βανίλια παγωτό, μαλακωμένο


Οδηγίες:

1.Προθερμάνετε τον  φούρνο στους 220 βαθμούς C.

2 Ανακατέψτε το  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του  και το  παγωτό βανίλια μαζί μέχρι να γίνει λείο. Με ένα Κουτάλι βάλτε το μείγμα σε 12 φόρμες για  muffin  γεμίζοντας τους μέχρι τα 3/4 .

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι η  οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός muffin να βγαίνει καθαρή, περίπου 20 έως 25 λεπτά. 

πηγή και φώτο από εδώ wonderfuldiy




Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Τούρτες γενεθλίων με cupcakes!


 Είναι πολύ εύκολα και πιο γρήγορα, πιο εντυπωσιακά απο τις συνηθισμένες τούρτες και τι πιο απλό? Σερβιρονται κομμάτι-κομμάτι!

 Υλικά
cupcakes σοκολάτας ή βανίλιας

το αγαπημένο σας γλάσο

χρώματα ζαχ/κης της αρεσκείας σας

 φώτο από εδώ bhg. 
και από εδώ craftsy.

 φώτο από εδώ cococakecupcakes.

φώτο από εδώ Sugar Tree Bakeshoppe

την συνταγή για το υπέροχο φόρεμα θα την βρείτε εδώ




Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Απίστευτα θεικό σοκολατένιο κέικ!

 
Είναι το πιο λαχταριστό και πεντανόστιμο σοκολατένιο κεικ που έχετε δοκιμάσει ποτέ ! 
Απλά θεικό -θα σας τρέχουν τα σάλια! 


  Υλικά για 6 μερίδες
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας ή εκχύλισμα
1 και ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
Βούτυρο 110 γρ  λιωμένο
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
⅓ φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
2 φλιτζάνια γάλα, χλιαρό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C.
Λαδώνουμε ένα ταψί 30cm x17cm και τοποθετούμε λαδόκολλα.
Ξεχωρίζουμε τα  ασπράδια από τους  κρόκους.

Χτυπάμε τα  ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να σφίξουν και τα βάζουμε  στην άκρη.
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών, με την σκόνη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε για μισό λεπτό.
Προσθέστε το αλεύρι και την σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη. 
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

Ρίξτε το γάλα σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακατέμα .
Προσθέτουμε  στα ασπράδια αυγών, το ένα τρίτο από το παραπάνω μειγμα  και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.Συνεχίζουμε με τa υπόλοιπa ασπράδια και ανακατεύουμε.

Χύνουμε  το μείγμα  στο ταψί και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει, βάλτε το στο ψυγείο .

Κόβουμε  στο μέγεθος που θέλουμε και διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη λίγο πριν το σερβίρισμα.
Διατηρείται  στο ψυγείο

πηγή και φώτο από εδώ .giverecipe.


Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Marshmallows Μπαλαρίνες!

 
Αν τα μικρά σας κορίτσια αγαπούν τα marshmallows και τις  μπαλαρίνες, σας έχουμε τότε
 μια σούπερ χαριτωμένη ιδέα  για την marshmallow μπαλαρίνα!
Είναι τόσο αξιολάτρευτο και πολύ απλό για να το  κάνετε.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά μόνο marshmallows, Θήκες cupcake, σουβλάκια και
κρυσταλλική ζάχαρη.
Είναι τόσο διασκεδαστικό και εύκολο να γίνει  που  ακόμα και τα παιδιά σας
μπορούν να σας βοηθήσουν. Αυτές οι λιχουδιές marshmallow μπαλαρίνες είναι ότι πρέπει
για ένα κοριτσίστικο  πάρτι γενεθλίων!

Υλικά
θήκες cupcakes
Σουβλάκια -καλαμάκια
Ζάχαρη
Χρώμα τροφίμων της αρεσκείας σας
marshmallows


Οδηγίες
Βάζουμε ην ζάχαρη σε ένα σακουλάκι που κλείνει με φερμουάρ. Ρίχνουμε 1-2 σταγόνες χρώμα της αρσκείας μαςκαι ανακατεύουμε καλα΄μέχρι να ανακατευτεί  το χρώμα.Τοποθετούμε τα marshmallows σε  ένα μπώλ. Παίρνουμε ένα-ένα και αλειφουμε με πινέλο το μισο κάτω μέρος με νερό και τα βουτάμε μέσα στην ζάχαρη.
Παίρνουμε ένα σουβλάκι καλαμάκι και περνάμε μια θήκη ανάποδα.
 Καρφώνουμε από πάνω το χρωματιστό marshmallows.
Ετοιμα και γρήγορα!

 πηγή και φώτο από εδώ icreativeideas.

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Οικονομικό γλυκό ψυγείου!


Μπαγιαδέρα

Για το μείγμα με κακάο και μπισκότα Petit

Υλικά
100 ml. γάλα
150 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
1 κουτ. σούπας κακάο
300 γρ. αλεσμένα μπισκότα Petit



Για το μείγμα με ινδοκάρυδο

 
Υλικά
100 ml. γάλα
150 γρ.ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
1  βανίλια
 200 γρ.ινδοκάρυδο
50 γρ.αλεσμένα μπισκότα Petit


Για την Βάση με κακάο
Ζεσταίνεται πολύ καλά το γάλα,την ζάχαρη, την βανίλια, το βούτυρο και το κακάο
και τα ανακατώνεται πολύ καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς και να ενωθούν
όλα τα υλικά.Δεν πρέπει να βράσουν.Όσο είναι ακόμα ζεστό το μίγμα το βάζετε στα
αλεσμένα μπισκότα, τα ανακατώνεται όλα μαζί και τα τοποθετείται σε ένα ταψί 28*23
εκατοστά και το αφήνετε να κρυώσει.


Για το μείγμα με ινδοκάρυδο

Ακολουθείται ξανά την ίδια διαδικασία.Ζεσταίνεται πολύ καλά το γάλα,την ζάχαρη,
την βανίλια, το βούτυρο και τα ανακατεύεται πολύ καλά μέχρι η ζάχαρη
να διαλυθεί εντελώς και να ενωθούν όλα τα υλικά. Όσο είναι ακόμα ζεστό το μίγμα
βάζετε μέσα τα αλεσμένα μπισκότα και το ινδοκάρυδο, τα ανακατεύεται  καλά και βάζετε
το μείγμα πάνω από το μείγμα με κακάο. 

Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά και να ενωθούν οι γεύσεις. 
Κόβετε το γλυκό σε μικρούς ράβδους και το πασπαλίζετε με ινδοκάρυδο.


 

πηγή και φώτο από εδώ




Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Cupcakes γεμιστά και στολισμένα !


Είναι σοκολατένια γεμιστά cupcakes! 
Με κρέμα marshmallows και σοκολατένια κρέμα  τυριού !

Υλικά
3/4 φλιτζανιού  βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι  ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 φλιτζάνια αλευρι γ.ο.χ
1/2 φλιτζάνι  άγλυκο κακάο
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ αλάτι
1 φλιτζάνι  γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας-cream cheese
1 πακέτο τυρί κρέμα  σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι το βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι  ζάχαρη άχνη
6 κ.σ  άγλυκο κακάο

Οδηγίες
Κάντε τα Cupcakes:
Σε ένα μπολ, με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ανακατέψτε το μισό μίγμα αλευριού στο μίγμα βουτύρου. Ανακατέψτε και το γάλα .
Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε λίγο-λίγο  μέχρι να ενσωματωθούν.
Τοποθετείστε το μείγμα  σε 16 muffin .
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς C  περίπου 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
Αφαιρέσετε τα cupcakes από τις φόρμες  και αφήστε να κρυώσουν εντελώς, τουλάχιστον 30 λεπτά.
Με ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι,κόψτε το καπάκι απο τα cupcakes και  με το εργαλειο που αδειάζουμε
τα κολοκυθάκια κάντε μια τρύπα στην μέση χωρίς Όμως να φτάσετε στον πάτο.
Βάλτε την κρέμα marshmallow σε ενα κορνε και καλυψτε τα κενά απο τα cupcakes.

Kάντε το γλάσο:
Σε ένα μπολ, με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, χτύπησε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να
ανακατευτούν  καλά. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε μαζί τη ζάχαρη άχνη και το κακάο.
Αναμειγνύουμε  στο μείγμα τυριού κρέμα ανακατεύοντας καλά έως ότου το γλάσο είναι λείο.
Τοποθετείστε την  κρέμα σοκολάτας τυριού σε  σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμείστε τα cup cakes.

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .delish.com




Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να διακοσμήσετε την τούρτα σας με σοκολάτα!


Τυλίξτε την επόμενη τούρτα σας σε αυτό το διασκεδαστικό σοκολaτένιο πουά περιτύλιγμα !

Υλικά

 
σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος


λευκή σοκολάτα


σπαγγος


λαδόκολλα

Οδηγίες

Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι σπάγκο για να μετρήσετε την περιφέρεια του κέικ σας.
Μετρήστε πόσο ψηλά θέλετε το σοκολατένιο περιτύλιγμα   να πάει.

Κόψτε μια λωρίδα από χαρτί ψησίματος το ίδιο μήκος και ύψος και τοποθετείστε 
πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα στο μπαιν μαρι. Τοποθετήστε σε ένα κορνέ. Σχηματίστε Κύκλους 
στο χαρτί ψησίματος. Αφήστε το κρυώσει ελαφρώς.

Λιώστε την κουβερτούρα στο μπαιν μαρί.Τοποθετείστε  πάνω στο χαρτί γύρω από τους κύκλους.

Αφήστε στην άκρη να κρυώσει για λίγο τόσο ώστε  να είναι  αρκετά εύκαμπτο  για να μπορεί να  λυγίζει
γύρω από την τούρτα.

Τυλίξτε γύρω από την τούρτα και αφαιρέστε  το χαρτί.

πηγή και φώτο από εδώ .taste.com.