Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Γλειφιτζούρια από σοκολάτα και κορν φλέικς


Ένα εύκολο κέρασμα που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια.
Κομμάτια: 10-15, Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 2-3 ώρες 

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο ή σοκολάτα γάλακτος
50 γρ. κορν φλέικς
καλαμάκια για γλειφιτζούρια (σε είδη πάρτι)


 Οδηγίες


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η θερμοκρασία πέσει. Δηλαδή, όταν τη δοκιμάσουμε να είναι κρύα στα χείλη μας. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε δόσεις από τη σοκολάτα και τις χύνουμε πάνω σε μία λαδόκολλα δημιουργώντας μικρούς ακανόνιστους δίσκους. Σε κάθε ένα απ’ αυτούς σκορπίζουμε κορν φλέικς έτσι ώστε να κολλήσουν επάνω και τοποθετούμε από ένα καλαμάκι για γλειφιτζούρι. Αφήνουμε να κρυώσουν εκτός ψυγείου μέχρι να σταθεροποιηθούν. Ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα διατηρούμε εκτός ψυγείου για να μην πάρουν υγρασία.

Η συνταγή και η  φώτο είναι  του Στέλιου Παρλιάρου

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Σοκολατάκια Ανώμαλα με Αμύγδαλα και Λευκή Σοκολάτα!!


Μία απίστευτα εύκολη και υπερλιχουδιαστή συνταγή!

 Υλικά

    Μία Λευκή Σοκολάτα Κουβερτούρα (περίπου 200 γρ.)
    100 γρ. καθαρισμένα Αμύγδαλα
    Ξύσμα από ένα λεμόνι
    Λίγο ηλιέλαιο


Για την λευκή  σοκολατα
Εκτέλεση


    Ψιλοκόβεις την σοκολάτα και την λιώνεις σε μπεν μαρί μαζί με 1 κουταλιά λάδι.
    Απλώνεις λαδόκολλα σε ένα δίσκο ή ταψάκι.
    Όταν λιώσει η σοκολάτα προσθέτεις ξύσμα λεμονιού και αμύγδαλα.
    Με ένα κουτάλι φτιάχνεις 10 σοκολατάκια στην λαδόκολλα.
    Βάζεις τα σοκολάτάκια στο ψυγείο για 2 ώρες να σκληρύνουν…
    και είναι έτοιμα! Σερβίρεις και απολαμβάνεις!
    Αν δεν τα φάτε αμέσως, φύλαξε τα στο ψυγείο.



πηγή και φώτο από εδώ bletsas.gr 

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Σπιτικά πτιμπερ γεμιστά με σοκολάτα


Τα πιτσιρίκια λατρεύουν τα γεμιστά μπισκότα.
Τα συγκεκριμένα είναι και υγιεινά αφού δεν περιέχουν χρωστικές και συντηρητικά


Υλικά
Μπισκότα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο


Γέμιση
200 γρ. κουβερτούρα με περίπου 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια


 Οδηγίες για τα μπισκότα
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ (με το φτερό) έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 2-3 ώρες. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά μήκους 5 εκ. Μεταφέρουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.


Γέμιση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει την αποσύρουμε. Την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Αν χρειαστεί, τοποθετούμε το μπολ πάνω από μπεν μαρί. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και αλείφουμε με αυτό τα μισά μπισκότα. Τέλος, σκεπάζουμε με τα άλλα μι
σά

πηγή και φώτο  από εδώ .steliosparliaros.

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

cupcakes με nutella και μπισκότα!


Υλικά:

1 φλιτζάνι κρύο γάλα
2 φακελάκια σκόνη  σαντιγί τυπου Μορφατ
3 κουταλιές της σούπας Nutella
2 πακέτα μπισκότα με κρέμα κακάο

Για την Ganache:
50 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ μαύρη σοκολάτα




Οδηγίες
Χτυπάμε το κρύο γάλα με την σκόνη για να κανουμε την σαντυγί.Μόλις σταθεροποιηθεί το μείγμα μας και στεκεται η σαντυγί προσθέτουμε την nutella.Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σε μια φορμα για cupcakes βάζουμε χάρτινες θήκες και τοποθετούμε τα μπισκότα.
Γεμίζουμε τις θήκες με το μειγμα σαντυγί-nutella.
Μεχρι να ετοιμάσουμε το γλάσο τοποθετούμε τα cupcakes μας στο  ψυγείο.



Για το γλάσο σοκολάτας-ganache
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεστένεται.Μόλις ερθει σε σημείο βρασμού ριχνουμε μέσα και την σοκολάτα και ανακατευουμε καλα αποσυρωντας απο την φωτιά.
Με ένα κουτάλι βάζουμε την ganache πάνω από καθε cupcake.αφηνουμε να κρυωσει και να σταθεροποιηθει το γλασο μέσα στο ψυγειο.
Ετοιμα για σερβίρισμα.


πηγή και φώτο από εδώ heylaileyemeksaati.com