Yλικα
3 κρόκοι αυγών
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
3 κουταλιές κορν
φλαουρ
1 1/3 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
1 βανίλια
12 cupcakes
βανίλιας
δείτε συνταγή εδώ
1 φλιτζάνι σταγόνες υγείας
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το γάλα να βράσει.
Ταυτόχρονα βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη τα αυγά το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε. (γίνεται ένα πολύ σφιχτό μείγμα)
Όταν το γάλα αρχίσει να φουσκώνει χαμηλώνουμε
την φωτιά Και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στομείγμα του μπολ.
Ανακατεύουμε με το σύρμα και όλο μαζί το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα για να πήξει.
Όταν αρχίσει να πήζει και κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια τότε
η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Αποσύρουμε από την φωτιά, τοποθετούμε σε μπολ
Και καλύπτουμε αμέσως την επιφάνεια με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα (πέτσα ) η κρέμα
μας.Αφήνουμε να κρυώσει.
Παρουσίαση
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε σε αυτήν τις σταγόνες σοκολάτας.
Αφήνουμε λίγο και ανακατεύουμε.
Κόβουμε στην μέση τα cupcakes και τα
γεμίζουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Στολίζουμε κάθε cupcake
με
το μείγμα σοκολάτας, κρέμα γάλακτος. από μια κουταλιά.