Υλικά:
1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
2 κ.σ πραλίνας φουντουκιού
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά η γάλα
300 γρ φαρίνα
1 κ.γ baking powder
1 φλιτζ.
τσαγιού ζάχαρη
4 κ.σ κακάο
150 γρ κουβερτούρα τριμμένη
150 γρ πραλίνα φουντουκιού (για την γέμιση)
110 γρ βούτυρο ανάλατο
230 γρ κρέμα τυριού
220 γρ ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Βάζω στο μίξερ όλα τα υγρά υλικά.
Σε μπολ βάζω τα στερεά υλικά και τα ανακατεύω.
Ρίχνω στο μίξερ και τα στερεά υλικά και δουλεύουμε
μέχρι να γίνει σφιχτό μείγμα.
Γεμίζω της θήκες για cupcakes έως
την μέση ½ δηλ.
βάζω την πραλίνα φουντουκιού από ½ κουταλάκι
και συμπληρώνω τις θήκες με (το υπόλοιπο 1/3 )
με το σοκολατένιο μείγμα. Σύνολο γεμίσματος θήκης ¾
Ψήνω στους 190’ .
Για την buttercream
Χτυπώ στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο την κρέμα
τυριού την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατεψει.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Σχόλια