Χρειαζόμαστε
Κέικ 750 γρ της αρέσκειας
σας βανίλια η σοκολάτα
η ανάμεικτο δικό σας η αγορασμένο.
250 γρ περίπου Μερεντα η μαρμελάδα
Ξυλάκια (σουβλάκια) για τα cake pops
Φόρμα σιλικόνης για σοκολατακια
Θηκες μικρές για cupcakes
500- 600 γρ κουβερτούρα.
Εκτέλεση
1 .Αναμειγνύω το κέικ με την Μέρεντα μέχρι να έχω μια σφιχτή
ζύμη .
Πλάθω μπαλάκια μικρά και τα τοποθετώ σε δίσκο με λαδόκολλα
στο ψυγείο (καλυτέρα κατάψυξη για πιο γρήγορα).
Λιώνω την κουβερτούρα σε Μπαιν Μαρί.
2 . Αφού κρυώσουν τα μπαλάκια παίρνω ένα –ένα
ξυλάκι το βουτώ στην κουβερτούρα και μετά στο κέντρο από το
μπαλάκι. Επανατοποθετώ τα μπαλάκια στο ψυγείο η κατάψυξη.
Όταν έχουν κρυώσει καλά τότε πολύ γρήγορα τα βουτώ στην κουβερτούρα
μαζί με το ξυλάκι (αν θέλουμε και σε χρωματιστή τρούφα )και πάλι στο δίσκο.
Τα παγώνω καλά και τέλος τα σερβίρω μέσα σε θήκη cupcake.
Σοκολατάκια
Ακολουθω την ιδία διαδικασία όπως στο στάδιο 1 .
Αντί για δίσκο τοποθετώ το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για σοκολατaκια
και παγώνω.Όταν έχουν παγώσει πλέον πολύ καλά ξεφορμάρω και
τα βουτώ
στην λιωμένη κουβερτούρα.
Ξαναπαγωνω και κάνω μικρά σχέδια από πάνω πάλι με κουβερτούρα.
Έτοιμα. Με ένα μείγμα 2 παρουσιάσεις..
Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι καταπληκτικά!!!