ΡΕΒΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
6 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι αμύγδαλο ασπρισμένο και τριμμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κ.σ γάλα
100 γρ κουβερτούρα
1 κ.σ φρέσκο βούτυρο
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κ.σ βούτυρο
1 κ.σ κονιάκ
Εκτέλεση
Χωρίζουμε ασπράδια και κρόκους, χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους
και προσθέτουμε το γάλα το αμύγδαλο , το σιμιγδάλι, την βανίλια και το αλεύρι.
.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπαιν Μάρι και την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Με σπάτουλα ενσωματώνουμε
την μαρέγκα
στο παραπάνω μείγμα.. Αδειάζουμε το χυλό σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι
και ψήνουμε
στους 180 για 35-45 ‘
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10’. Αφήνουμε
το ρεβανί να
κρυώσει και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Κόβουμε και σερβίρουμε
μόλις κρυώσει.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Αν θέλουμε λιώνουμε εχτρα κουβερτούρα γάλακτος και λευκή και διακοσμούμε το ρεβανι.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Αν θέλουμε λιώνουμε εχτρα κουβερτούρα γάλακτος και λευκή και διακοσμούμε το ρεβανι.
Η συνταγή είναι από τις
γλυκές συνταγές