ΓΛΥΚΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά
230 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι κορν φλαουρ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1
κουταλιά της σούπας κακάο
1 μπουκάλι
Οδηγίες
Ανάψτε το φούρνο να ζεσταθεί στους 200 βαθμούς . Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα . Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέστε τα αυγά, ανακατέψτε για λίγο και προσθέτουμε τη βανίλια. Απενεργοποιήστε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και κορν φλαουρ . Μ ε τα χέρια ζυμώνουμε μια λεία ζύμη. Ρίχνουμε το κακάο σε ένα μικρό μπολ ή πιατάκι. Παίρνουμε ένα μπουκάλι βρέχουμε το λαιμό με νερό στη συνέχεια βουτάμε στο κακάο και στη συνέχεια κάνουμε κύκλο πάνω στην μπάλα. Συνεχίστε βυθίζοντας το μπουκάλι με το κακάο σε όλα τα μπαλάκια- μανιτάρια.
Ψήνουμε
τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά.
Αφήστε
να κρυώσει μέσα στο ταψί και σερβίρετε.
Σχόλια