Πηγή και φώτο συνταγής απο το athinorama
Cheese-Cake Βύσσινο με stevia
Συνταγή για 15 μερίδες
Υλικά
για την Κρέμα Τυριού
290γρ. τυρί κρέμα, τύπου Philadelphia
½ λεμόνι Χυμός + ξύσμα λεμονιού
Stevia 8γρ.
Κρέμα σαντιγί 350γρ.
Φύλλα ζελατίνης 3γρ.
Οδηγίες
Σε ένα μπολ με κρύο νερό από το ψυγείο, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 20 λεπτά ένα προς ένα για να μαλακώσουν. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη stevia , το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα. Στραγγίζουμε τις ζελατίνες, τις λιώνουμε στη φωτιά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, τις προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε στο μίγμα την κρέμα σαντιγί και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα
Υλικά για Βύσσινα
500γρ. φρέσκα βύσσινα
3γρ.Stevia
100 γρ νερό
Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό με τη stevia και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα βύσσινα. Τα αφήνουμε στη φωτιά 1-2 λεπτά για να σωταριστούν. Έπειτα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν
Υλικά για Μπισκότο
120γρ. βούτυρο σε κύβους-κρύο
Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό με τη stevia και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα βύσσινα. Τα αφήνουμε στη φωτιά 1-2 λεπτά για να σωταριστούν. Έπειτα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν
Υλικά για Μπισκότο
120γρ. βούτυρο σε κύβους-κρύο
9γρ. Stevia
50γρ. πούδρα αμυγδάλου
50γρ. αβγά
50γρ. αβγά
210γρ.αλεύρι πολυτελείας 55%
60γρ.λιωμένο βούτυρο
*1 μεσαίο aυγό ζυγίζει περίπου 50 γρ.
Οδηγίες
Χωρίζουμε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση. Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το λιωμένο βούτυρο, με τη μία ποσότητα αλευριού
Όσο το μίγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Όταν δημιουργηθεί το ζυμάρι, το βγάζουμε από το μίξερ και το τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε το ζυμάρι για 3 με 4 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε το ζυμάρι με πλάστη, σε πάχος περίπου 2 χιλιοστών και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ξανθό χρώμα. Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο
Μοντάρισμα
Σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Στη συνέχεια, απλώνουμε από πάνω την κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, για να σταθεροποιηθεί. Λίγο πριν το σερβίρουμε, διακοσμούμε με τα βύσσινα που έχουμε ήδη προετοιμάσει .
60γρ.λιωμένο βούτυρο
*1 μεσαίο aυγό ζυγίζει περίπου 50 γρ.
Οδηγίες
Χωρίζουμε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση. Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το λιωμένο βούτυρο, με τη μία ποσότητα αλευριού
Όσο το μίγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Όταν δημιουργηθεί το ζυμάρι, το βγάζουμε από το μίξερ και το τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε το ζυμάρι για 3 με 4 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε το ζυμάρι με πλάστη, σε πάχος περίπου 2 χιλιοστών και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ξανθό χρώμα. Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο
Μοντάρισμα
Σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Στη συνέχεια, απλώνουμε από πάνω την κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, για να σταθεροποιηθεί. Λίγο πριν το σερβίρουμε, διακοσμούμε με τα βύσσινα που έχουμε ήδη προετοιμάσει .
Σχόλια