Πως να κάνουμε σπιτική κρέμα marshmallows!


Υλικά
Απόδοση: Περίπου 5 φλιτζάνια
3 μεγάλα ασπράδια αυγών
2/3 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές ζάχαρη
  3/4 φλιτζανιού ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού-γλυκόζη ή corn syrop
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας 
κακάο για σοκολάτενια γεύση( προαιρετικά)

  
Οδηγίες
     Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί μέχρι να αφρατέψουν χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ Με το μίξερ σε λειτουργία , ρίχνουμε σιγά-σιγά  2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Κτυπήστε έως ότου γίνει σαν μαρέγκα. (Σε αυτο το σημείο εάν θελουμε προσθέτουμε κακάο κοσκινισμένο περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας).

     Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε 1/3 φλιτζάνι νερό, το σιρόπι καλαμποκιού, και τα υπόλοιπα 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη. Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει. Ξεκινήστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, αλλά ποτέ μην πάρετε τα μάτια σας από αυτό. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το μίγμα να φτάσει περίπου 120 βαθμούς
C με  ένα θερμόμετρο καραμέλας  θα πάρει περίπου 10-15 λεπτά.

 (Το ζεστό σιρόπι μπορεί να κάνει φούσκες στις  πλαϊνές πλευρές, γυρίστε τη θερμότητα για σύντομο χρονικό διάστημα ή  αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και  όταν το σιρόπι ξανακατέβει  αυξήστε  τη θερμότητα και συνεχίστε το μαγείρεμα.)

Βάλτε μια παλιά καθαρή πετσέτα κουζίνας πάνω από την μπροστινή πλευρά της κατσαρόλας  αφήνοντας μία ανοικτή πλευρά για να χύσετε στο σιρόπι. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι στο  αυγό-λευκό μείγμα Αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ σε υψηλή και συνεχίζουμε το χτύπημα για 6-8 λεπτά. Προσθέστε τη βανίλια και συνεχίστε να κτυπάτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με κρέμα marshmallow, 2-4 λεπτά ακόμα.
     Αφήστε να κρυώσει, και με ένα κουτάλι το τοποθετείται και το φυλάσσεται σε ερμητικά σφραγισμένα βάζα στο ψυγείο μέχρι και ένα μήνα.
 
πηγή και φώτο  συνταγής από εδώ .cinnamonspiceandeverythingnice.com

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γεια σας μολις σας ανακάλυψα και είμαι πολύ ενθουσιασμενη γιατί έχετε πολύ όμορφα πράγματα και πολλές ιδέες. Την συγκεκριμένη κρέμα την έψαχνα παααρα πολύ καιρό και χαίρομαι πολύ που την βρήκα. Ολες τις τουρτες που περνάμε για τα γενέθλια της κόρης μου ήταν με αυτή την κρέμα και ήταν υπεροχη. Τώρα θα την κάνω εγω. Θα ήθελα να ρωτήσω όταν θα βάλουμε την κρέμα στα βαζα πρέπει να είναι αποστηρωμενα;
Ο χρήστης Άσπα είπε…
Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στην παρέα μας! ναι για να διατηρηθει η κρέμα καλό θα ήταν τα βάζα να αποστειρωθουν πρώτα..καλή συνέχεια !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Με την πρώτη ευκαιρία θα το φτιαξω. Να ρωτήσω και κάτι άλλο χρώμα ζαχαροπλάστικης μπορώ να βάλω και αν ναι σε ποιο στάδιο;
Ο χρήστης Άσπα είπε…
Οσες ερωτήσεις θέλετε κανένα πρόβλημα. Στο τελευταιο στάδιο που προσθέτουμε την βανίλια βάζουμε και το ανάλογο χρώμα ζαχ/κης της αρεσκείας μας.Χτυπάμε για 2-4 λεπτα ακόμα και έτοιμη η κρέμα!Ελπίζω να βοήθησα! Καλή συνέχεια!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπερα σας. Έφτιαξα τη σοκολατινα και ηταν υπεροχη! Η απορια μου ειναιτων ποσων ..ml ειναι τα φλυτζανια μετρησης;...
Ο χρήστης Άσπα είπε…
Καλημέρα ! Σαν μονάδα μέτρησης φλιτζάνιου έχουμε πάντα την κόκκινη κούπα του Νες Καφέ! Καλή συνέχεια!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γεια σας αγαπητες glykes treles! Η παραπανω συνταγή, κανει για να στολισω cupcakes;
Ο χρήστης Άσπα είπε…
Καλησπέρα σας! το γλασο αυτο κανει πιο πολυ για μεγαλυτερες επιφάνειες ασ πουμε για τουρτεςκεικ..... δεν ξερω κατα ποσο μπορει να σταθει πανω σε cupcakes και αυτο γιατι δεν ειναι τοσο σταθερο το μειγμα οσο η σαντυγι ή μια βουτυροκρεμα....Αυτο που μπορω να σας πω με σιγουρια είναι οτι εδώ

http://glykestreles.blogspot.gr/p/blog-page_1458.html#uds-search-results

θα βρειτε επικαλυψεις και γλάσα αλλα.......το καλυτεροτερο που λατρεψαν μικροι κιαι μεγαλοι στο παρτυ ττης ανιψιας μου 4 χρονων ειναι η συνταγη....Βουτυροκρεμα με ζαχαρουχο....Για ρίξτε μια ματια.....
Ο χρήστης missjoanna είπε…
υπέροχη την ειχα δοκιμάσει σε γλυκο απο ζαχαροπλάστείο και δεν μπορούσα να καταλάβω τι ειναι αυτό που βάζουν και μοιάζει με σαντιγύ αλλα δεν ειναι!!!! Ειμαι ενθουσιασμένη που την βρήκα και την έκανα ειναι απίστευτη κρέμα και εγινε πανεύκολα!
Ο χρήστης Άσπα είπε…
Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !