πηγή και φώτο από εδώ mybakingaddiction.com
BLACK
MAGIC KEIK- ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ
Υλικά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 και 3/4 φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
3/4 φλιτζάνι κακάο σκόνη άγλυκο
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα ή το ξινόγαλα *
1 φλιτζάνι ισχυρό μαύρο καφέ ή 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη στιγμιαίου καφέ συν 1 φλιτζάνι βραστό νερό
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 βανίλια
1 και 3/4 φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
3/4 φλιτζάνι κακάο σκόνη άγλυκο
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα ή το ξινόγαλα *
1 φλιτζάνι ισχυρό μαύρο καφέ ή 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη στιγμιαίου καφέ συν 1 φλιτζάνι βραστό νερό
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 βανίλια
Οδηγίες:
Ανάβουμε τον Φούρνο στους 180° C.. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα για κεικ.
Ανακατεύετε μαζί την ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αυγά, το βουτυρόγαλα, το καφέ, το λάδι και τη βανίλια. Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ 2 λεπτά . Χύστε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήστε 35 έως 40 λεπτά κάνοντας το τεστ της οδοντογλυφίδας .
Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Ανάβουμε τον Φούρνο στους 180° C.. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα για κεικ.
Ανακατεύετε μαζί την ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αυγά, το βουτυρόγαλα, το καφέ, το λάδι και τη βανίλια. Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ 2 λεπτά . Χύστε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήστε 35 έως 40 λεπτά κάνοντας το τεστ της οδοντογλυφίδας .
Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
* Για ξινόγαλα: Χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας άσπρο
ξίδι μέσα σε 1 φλιτζάνι γάλα .
Σχόλια