Με
χαλβά και μέλι
Υλικά
για την βάση
80 γρ μπισκότα πτι-μπερ
50 γρ φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
20 γρ αμύγδαλα άσπρα ξεφλουδισμένα
50 γρ βούτυρο
1 κ.γ μέλι
Για την γέμιση
150 γρ χαλβάς βανίλιας
60 γρ ζάχαρη
100 ml γάλα
50 γρ βούτυρο
1 κ.γ υγρή βανίλια
1 κ.γ μέλι
250 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
Διακόσμηση
Ψιλοκομμένα φιστίκια αιγινης
Ακόμα
χρειαζόμαστε
Ταψάκι 20Χ25 επενδεδυμένο με λαδόκολλα
Για την βάση
Προθερμαίνετε τον φούρνο σους 180 βαθμούς. Χτυπήστε στο multi τα μπισκότα τα αμύγδαλα και τα φιστίκια .
Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε με το μέλι. Ανακατέψτε με τα τριμμένα μπισκότα
και στρώστε τον πάτο ενός ταψιού με το μείγμα αυτό. Ψήστε για 15 λεπτέ μέχρι να
πάρει χρώμα ελαφρά.
Για την γέμιση
Βάλτε την ζάχαρη και το γάλα σε κατσαρόλα. Μόλις λιώσει η ζάχαρη
προσθέτουμε και το βούτυρο ανακατεύοντας για να λιώσει και αυτό και να γίνουν όλα
μαζί ένα μείγμα
Σε πιάτο τοποθετούμε και θρυμματίζουμε με πιρούνι τον χαλβά. Αφαιρούμε
την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τον χαλβά, ανακατεύοντας καλά βάζουμε
και το μέλι με την βανίλια .Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και αναδιπλώστε μέσα
στην κρέμα χαλβά . Τοποθετείστε την πάνω από την ψημένη βάση . Διακοσμείστε με ψιλοκομμένα
φιστίκια αιγίνης
Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε!
πηγή και φώτο από εδώ the-cookie-fairy.blogspot.
Σχόλια