πηγή και φώτο από εδώ realmomkitchen.com
ΜΠΑΡΕΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ
Υλικά για το Κεικ - Μπισκότο
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλάκωσε
1 αυγό
225 γρ τυρί κρέμα
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
ΓΛΑΣΟ
½ κούπα βούτυρο
μαλακωμένο
115 γρ τυρί κρέμα, μαλακωμένο
3 ½ κούπες ζάχαρη
άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1-3 κουταλιές σούπας γάλα
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Οδηγίες
Για το κεικ -μπισκότο
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, το τυρί
κρέμα, τη ζάχαρη, και το μίγμα των αυγών
Προσθέστε τη βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτυπάμε
για περίπου 2 λεπτά.
Απλώστε τη ζύμη ομοιόμορφα με σπάτουλα σιλικόνης σε ταψί ελαφρά
λαδωμένα
Ψήνουμε στους 180βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα
Αφήστε το ταψί να κρυώσει εντελώς.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Σε ένα μεγάλο μπολ (ή μίξερ), κτυπήστε το βούτυρο και το
τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέστε την ζάχαρη άχνη γάλα, βανίλια και το χρώμα εάν είναι
επιθυμητό. Χτυπάμε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο.
Κάλυψε με το γλάσο το ταψί. Βάλτε στο ψυγείο να παγώσει Κόβουμε
τα μπισκότα σε μπαρ και σερβίρουμε! Κάνει 40 κομμάτια.
Σχόλια