πηγή και φώτο από εδώ caietulcuretete
Εργολάβοι ή μπάλες ινδοκάρυδου φουρνιστές
Υλικά (για 15 κομμάτια)
100 γρ ινδοκάρυδο
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
Για το γλάσο:
50 γρ μαύρη σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
100 γρ ινδοκάρυδο
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
Για το γλάσο:
50 γρ μαύρη σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη το ινδοκάρυδο και το αυγό και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια
Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη το ινδοκάρυδο και το αυγό και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια
μέχρι το μείγμα να πάρει μια απαλή υφή.
Πλάστε το μείγμα σε μπάλες
μέγεθος καρυδιού και τα βάζουμε σε ένα
δίσκο επενδεδυμένα με χαρτί ψησίματος.
Τοποθετούμε στον φούρνο χαμηλή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά,
μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στο κάτω μέρος.
Σπάστε την σοκολάτα σε κύβους και βάλτε στην φωτιά σε μπεν-μαρί μέχρι να λιώσει
και στο τέλος
ανακατέψτε και την κρέμα γάλατος.
Αφήστε 10 λεπτά για να σκληρύνει το γλάσο και να κρυώσει. Αν
θέλετε βουτήξετε πλήρως στη σοκολάτα, αλλά ήθελα να σας συστήσω να
χρησιμοποιήσετε σκούρα σοκολάτα, επειδή είναι ήδη αρκετά γλυκά τα γλυκά μας μπαλάκια !
Σχόλια