Yλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 φλιτζάνι μελάσα
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 δόση royal icing
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη σόδα και τα μπαχαρικά. Χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά . Ριχνουμε την μελάσσα, τα αυγά, και το ξίδι. Χτυπάμε καλά.Βάζουμε και το αλεύρι. Χωρίστε τη ζύμη σε τέταρτα. Τυλίξτε κάθε τέταρτο σε πλαστικό περικάλυμμα και καταψύξτε τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να μην είναι πλέον κολλώδες. Εν τω μεταξύ,ετοιμάστε το γλάσο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Χρησιμοποιώντας χαρτόνι ή χαρτίλαδόκολλας , κόψτε ένα μοτίβο δέντρο περίπου 38 εκατοστα υψηλό και. 8.9 εκ εως 10.8 εκ. στη βάση. Για τα μικρότερα δέντρα κόβονται ένα μοτίβο με 20.3 εκ. υψηλό και 8.9 εκ. στη βάση.
Για τα μεγάλα δέντρα, σε ένα κομμάτι λαδόκολλας 38* 30.5 εκ , κυλήστε το ένα τέταρτο της ζύμης για 2.54 εκ πάχους,ώστε να καλύπτει το σύνολο της λαδόκολλας . Τοποθετήστε λαδόκολλα και τη ζύμη σε ένα πολύ μεγάλο ταψί ψησίματος επίπεδο. Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη πίτσα και το σχέδιό σας, κόψτε 5 τρίγωνα στο μήκος της ζύμης, εναλλάσσοντας την κατεύθυνση του προτύπου. κόψτε τη ζύμη όπου περισεύει .
Για τα μικρότερα δέντρα, σε ένα κομμάτι λαδόκολλας 30.5 *20.3 εκ κυλήστε το ένα όγδοο της ζύμης (περίπου 3/4 φλιτζανιού) για 2.5 εκ πάχους,ώστε να καλύπτει ολόκληρη την λαδόκολλα . Κόψτε 6 τρίγωνα το πλάτος της ζύμης. . Ψήστε για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι ή ζύμη να γίνεται πολύ σταθερή και τα άκρα αρχίζουν να παίρνουν χρώμα καφέ. Ξανακόψτε τα τρίγωνα κα ιεπαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.
Για το γλάσο
Συγκεντρώστε τέσσερα τρίγωνα μαζί, χρησιμοποιώντας γλάσο στα άκρα. Διακοσμήστε τα δέντρα όπως επιθυμείτε με περισσότερο γλάσο και παστέλ καραμέλες.
πηγή συνταγής και φώτο από εδώ .bhg.com
Σχόλια