Τα περίφημα macaroons!


Είναι αφράτα.είναι νόστιμα και ντελικάτα! Μια αφράτη απόλαυση


Αρχικά χρειαζόμαστε:
 
1. σουρωτήρι
 
2 . λαδόκολλα
 
3 . αμύγδαλα
 
4 . ζάχαρη άχνη
 
5. κρυσταλλική ζάχαρη
 
6. ασπράδια αυγών
 
7. μπολ
 
8. στρογγυλή μύτη
 
9. κορνέ
 
10 . Σπάτουλα σιλικόνης
 
11. Μίξερ χειρός


Βασική συνταγή για τα γαλλικά μακαρόν μαρέγκας
 
Κάνει 35-40 συνολικά  macarons


 Υλικά :
 
100 γρ (1 1/8 φλιτζάνι) αλεσμένα αμύγδαλα
 ( φροντίστε να αλέσετε περισσότερα από 100 γραμμάρια / 1 1/8 φλιτζάνι)
 
100 - 110 γρ(3/ 8 φλιτζανιού ) ασπράδια αυγών (περίπου 3 ασπράδια ) , ηλικίας 1 ημέρα σε θερμοκρασία δωματίου
 
200 γρ (1 1/2 φλιτζάνι ) ζάχαρη άχνη
 
4 κ.σ  (περίπου 45 γρ ) κρυσταλλική ζάχαρη


Πώς να κάνετε  τα macarons 
Αλέστε τα αμύγδαλα στο μούλτι .  
Κοσκινίστε για να απαλλαγούμε από τυχόν μεγάλα κομμάτια ή εξογκώματα .

Ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη μαζί με τα αλεσμένα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων .Σε ένα μεγάλο μπολ , χτυπήστε τα ασπράδια με το χέρι ή μίξερ . Δεδομένου ότι χτυπώντας τα ασπράδια αρχίζει ο σχηματισμός αφρού , προσθέτουμε τη ζάχαρη μια κουταλιά της σούπας σε ένα χρόνο και να συνεχίζουμε το χτύπημα  μέχρι το μείγμα να είναι γυαλιστερό και σκληρό . Θα πρέπει να είναι σε θέση να κρατήσετε το μπολ ανάποδα χωρίς να πέσει η μαρέγκα .
 

Διπλώστε το ξηρό μίγμα στη μαρέγκα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα . Προσθέστε χρώμα τροφίμων, αν είναι επιθυμητό και διπλώστε μέχρι να αναμιχθεί πλήρως . Το μίγμα πρέπει να ρέει σαν κορδέλα όταν κρατάτε τη σπάτουλα . Μην το πολυανακατέψετε! Αν θέλετε να ελέγξετε εάν το κτύπημα έχει καλή συνοχή , απλά τοποθετείστε  με μια κουταλιά της σούπας λίγο απο το μείγνα  σε ένα κομμάτι λαδόκολλας . Αν το κομμάτι αργά -αργά ισοπεδωθεί τοτε , είστε εντάξει! Αν όχι, απλά συνεχίστε για λίγο ακόμα το ανακάτεμα.

 
Αν θέλετε να χρωματίσετε τα macarons σας, είναι γενικά καλύτερα να χρησιμοποιείτε σε σκόνη χρωστικές τροφίμων , ή πάστες που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρά .
 
Αν δυσκολεύεστε  να γεμίσετε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μόνο δύο χέρια , βάλτε το κορνέ σας σε ένα ψηλό ποτήρι ή βάζο .

Συμπληρώστετο  κορνέ σας και τοποθετείστε  τα μακαρόν σε φύλλα ψησίματος. Να θυμάστε ότι το κέλυφος θα " ισιώσει ", γιαυτό  να μην τα  κάνενετε πολύ μεγάλα  Τα αφήσουμε να σταθούν  για  60 λεπτά  έτσι ώστε να σχηματιστεί μια ξηρή κρούστα .

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 ° C  . Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στη μέση του φούρνου. Παρακολουθήστε από κοντά  τα τελευταία δύο λεπτά, καθώς παίρνουν χρώμα  καφέ εύκολα . Μπορείτε να ελέγξετε αν έγιναν  αγγίζοντας τη μύτη ενός macaron , αν " ταλαντεύεται " δεν είναι έτοιμα ακόμα .Αφήστε να κρυώσουν  κρυώσει εντελώς πριν από την αφαίρεσή τους από τα φύλλα ψησίματος . Αν έχετε πρόβλημα με την αφαίρεση τους από το χαρτί , τα βάζουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά . Βάλτε την γέμιση της επιλογής σας και κλείστε με ακόμα ένα macaroν από πάνω


Γαλλικά Macarons και γεύσεις
 
Υπάρχει μια ατελείωτη λίστα των γεύσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για macarons . Ο καλύτερος τρόπος για να αρωματίσουμε  τα μακαρόν  είναι να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα αρωματικά ,  αλεσμένα ξύσμα από το λάιμ , λεμόνι ή πορτοκάλι . Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μισά από τα αλεσμένα αμύγδαλα με φιστίκια ς ή οποιοδήποτε άλλο είδος ξηρών καρπών. 


 Αν θέλετε να κάνετε μακαρόν σοκολάτας , αντικαταστήστε  15 γραμμάρια από την άχνη ζάχαρη με το κακάο σε σκόνη ( αυτό σημαίνει ότι 185 γρ ζάχαρη άχνη + 15 γρ σκόνη κακάο ) .Τα Μακαρόν σοκολάτας συνήθως χρειάζεται να ψηθεί για μερικά λεπτά περισσότερο, περίπου 14-15 λεπτά . Μην ανησυχείτε αν  φαίνονται πάρα πολύ σκληρά και τραγανά, μετά από μια ημέρα ή δύο στο ψυγείο ( με γέμιση ) θα είναι τέλεια ! 

 Ο στιγμιαίος καφές είναι επίσης ένας τέλειος τρόπος για να προσθέσετε γεύση  , απλά προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας στο ξηρό μίγμα ανάλογα με το πόσο ισχυρή θέλετε η γεύση του καφέ να είναι .Τα μακαρόν  μπορούν επίσης να ψεκαστούν με , τεμαχισμένα φυστίκια ή μια πρέζα θαλασσινό αλάτι για να προσθέσετε ακόμα περισσότερη γεύση . Απλά θυμηθείτε να το  κάνετε αυτό  αφού τα έχετε τοποθετήσει  στο φύλλο ψησίματος , πριν σχηματιστεί η ξηρή κρούστα 

ΓΕΜΙΣΕΙΣ
 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος της γέμισης   σας αρέσει , τα αγαπημένα μου είναι ganaches και Buttercreams , αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδες και κρέμα τυριού  , αν θέλετε  . Αν η γέμιση περιέχει πολλά υγρά ήθελα να συστήσω να φαγωθούν  την ίδια μέρα . Αν όχι, κρατώντας τους μια ημέρα ή δύο ( σε ένα κουτί με αεροστεγές με καπάκι φυσικά) θα  έχει καλύτερη γεύση !
πηγή και φώτο συνταγής cakejournal.com 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΜΙΣΕΩΝ
 Σκούρα σοκολάτα ganache
 
Υλικά
 

150 γρ  ( 1 3/ 8 φλιτζανιού ) ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
 
150 ml (5/ 8 φλιτζανιού ) κρέμα γάλακτος

 
Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα μπολ  . Σε μια κατσαρόλα , βάλτε την κρέμα να πάρει μια βράση . Χύστε την καυτή κρέμα πάνω από τη σοκολάτα . Αφήστε να σταθεί για ένα λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν . Αφήστε την να κρυώσει μέχρι να σταθεροποιηθεί κια γεμίστε τα μακαρόν σας.

Βανίλια -ελβετική  μαρέγκα buttercream
 
Υλικά
 

2 Μεγάλα ασπράδια αυγών
 
90 γρ ( 1/2 φλιτζάνι ) κρυσταλλική ζάχαρη
 
110 γρ ( 1/2 φλιτζάνι ) μαλακό βούτυρο (κομμένο σε κομμάτια )
 
Εκχύλισμα βανίλιας κουταλάκι του γλυκού -1 ή σπόρους από 1/2 βανίλιας


 Χτυπήστε ελαφρά μαζί ασπράδια και τη ζάχαρη σε ένα μπόλ. Βάλτε το μπολ σε μια κατσαρόλα(μπαιν-μαρι) με νερό που σιγοβράζει .Χτυπήστε με σύρμα  μέχρι το μείγμα να φτάνει το 65 βαθμούς C  . Αφαιρέστε από τη θερμότητα . Αρχίστε χτυπώντας το μίγμα  σε ένα μίξερ μέχρι να είναι λευκό και χνουδωτό, όπως η μαρέγκα 

Χτυπάμε μέχρι να κρυώσει , αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 10 λεπτά . Προσθέστε το βούτυρο σιγά-σιγά , κομμάτι-κομμάτι καιχτυπήστε για άλλα 3 λεπτά .! Απλά συνεχίστε να χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα μαζί . Προσθέστε τη βανίλια ή οποιοδήποτε άλλο είδος  αρωματικών μέχρι να  
εχουμε ένα πλήρες μείγμα .


Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !