ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ – ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΙ
ΧΩΡΙΣ ΓΕΜΙΣΗ
Κομμάτια 10-12
Υλικά
Για την γέμιση
2 κρόκοι αυγών
85 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ βούτυρο
Χυμό και ξύσμα 2 λεμονιών
120 γρ μασκαρπόνε
Για το κέικ
200 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο μαλακό
3 αυγά
Ξύσμα λεμονιού
200 γρ φαρίνα
Για την γέμιση
Σε Μπαιν Μάρι ρίχνουμε τους κρόκους με την ζάχαρη και τα δουλεύουμε
με το
σύρμα των αυγών. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και ενωθεί με τα αυγά και χωρίς να
σταματήσουμε το ανακάτεμα ρίχνουμε
το βούτυρο το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει
πάντα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
.Μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε
να κρυώσει. .
Μόλις κυρώσει προσθέτουμε
το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε απαλά..
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Για το κέικ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα και τέλος
το αλεύρι
και το ξύσμα λεμονιού. Βάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα
και ψήνουμε στους
180΄για 40 ΄. Αφήνουμε να κυρώσει τελείως. Χωρίζουμε το κέικ
στη μέση με κοφτερό μαχαίρι
βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε με το άλλο κομμάτι. .
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Tips
Όπου λεμόνι και ξύσμα μπορεί να αντικατασταθεί με ξύσμα και
χυμό πορτοκαλι.
Αν δεν θέλουμε να το γεμίσουμε , το ψήνουμε απλά και κάνουμε
από πάνω ένα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ